hyundai

2014 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) Meksika’da düzenlenen üçüncü ayağında Hyundai Shell Dünya Ralli Takımı’nın Belçikalı pilotu Thierry Neuville, podyuma çıktı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Hyundai Shell Dünya Ralli Takımı’nın, 2014 Dünya Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı Meksika Rallisi’nde ilk kez podyuma çıkmanın gururunu yaşadığı kaydedildi.

Açıklamada, takımın Belçikalı pilotu Thierry Neuville’nin yarışı üçüncülükle, ikinci aracın direksiyonundaki Avustralyalı pilot Chris Atkinson’un da yedinci sırada tamamladığı kaydedildi.

Hyundai Motorsport’un Meksika Rallisi ile genel klasmandaki marka puanını 31’e çıkardığı bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi:

“Motor sporlarına verdiği 10 yıllık aradan sonra 2014 sezonuyla tekrar Dünya Ralli Şampiyonası’na geri dönen Hyundai, test yılı gördüğü bu sezonda özellikle araçların ve takımın performansını görmek amacıyla her yarışa finiş görme parolasıyla çıkıyor. Sezonun ilk iki yarışı Monte Carlo ve İsveç rallilerinde kaza ve teknik sorunlardan dolayı talihsizlik yaşayan Hyundai Shell Dünya Ralli Takımı, üçüncü ayak Meksika Rallisi’nde iki aracıyla birden finişe gelmiş olmanın yanı sıra oldukça zorlu koşullarda yapılan yarışta birçok rakibinin sorun yaşamasını iyi kullanarak hem podyum gördü hem de önemli puanlar kazanmış oldu.”

Açıklamada, pilotların tüm etaplarda üstün başarı gösterdiği ifade edilerek, i20 WRC’nin performans ve dayanıklılığının yüksek rekabet seviyesinde olduğuna dikkat çekildi.

“Gelecek adına çok önemli datalar topladık”

Açıklamada, görüşlerine yer verilen takımın birinci pilotu Neuville, yarışı üçüncü sırada bitirerek, podyuma çıktıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, en iyi sonucu elde etmek için yarışa konsantre olduklarını kaydetti.

İlk hedeflerinin her iki i20 WRC’yi de finiş çizgisinde görmek olduğuna dikkati çeken Neuville, “Biz de bu hedefimize podyuma çıkarak başarıyla ulaştık. Bu yarışta çok zorlu etaplardan geçtik ve aynı zamanda gelecek adına çok önemli datalar topladık. Hem araçların hem de takımın gelişimi için oldukça önemli deneyim elde ettik. Kısacası sonuçlardan memnunuz ve her geçen gün hedeflerimizi biraz daha üst seviyelere çıkarıyoruz. Ekipçe çok çalışıyoruz ve çok daha önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.

Hyundai Motorsport’un Avustralyalı pilotu Chris Atkinson da her iki aracın finiş görmesinin ve üçüncülük elde edilerek podyuma çıkmasının Hyundai Motorsport için çok anlamlı olduğunu belirterek, Meksika Rallisi’nin, takvimdeki en zorlu yarışlardan biri olduğunu vurguladı.

Burada, sadece etaplarla değil, aynı zamanda yüksek rakım ve sıcak havayla da karşı karşıya olduklarına dikkati çeken Atkinson, ayrıca iri taşlar ve kaygan toprak zeminin pilotları hata yapmak için çok zorladığına işaret etti.

Hyundai Motorsport Takım Patronu Michel Nandan ise aldıkları sonuçların yabana atılamayacağını, hedeflerinin her iki araçla yarışı eksiksiz ve kayıpsız bitirmek olduğunu belirtti.

Hem yarışı bitirdiklerini hem de podyuma çıkarak haklı gurur yaşadıklarını aktaran Nandan, şu değerlendirmede bulundu:

“Her yarışta yeni şeyler öğreniyor ve keşfediyoruz. Hem pilotlarımızı hem de araçlarımızı geliştirmek adına önemli analizler gerçekleştiriyoruz. WRC yarış takvimi çok sıkı ve araçları geliştirmek için çok fazla zamanınız yok ama her yarışta elde ettiğimiz tecrübeleri hızlı şekilde Alzenau ve Kore Namyang’daki merkezlerimize iletiyoruz. Bu da doğal olarak araçlarımızın gelişimi için bize zaman kazandırıyor. Harika takım oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve bir sonraki yarış olan Portekiz için hazırlıklarımıza ara vermeden devam ediyoruz.”

Dünya Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı Portekiz Rallisi’nin 3-6 Nisan tarihlerinde yapılacağı bildirilen açıklamada, Hyundai Shell Motorsport World Rally Team’in yarışa 3 adet i20 WRC ile katılacağı kaydedildi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın