Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner
Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner

Dünya mücevher sektörünün önde gelen temsilcileri 38. kez İstanbul’da bir araya geliyor.  Mücevher İhracatçıları Birliği’nin desteği ile 20-23 Mart’ta düzenlenen “İstanbul Jewelry Show” Mart Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen mücevhercilere ev sahipliği yapacak. Böylece dünyanın en kalabalık alım heyeti de İstanbul’da ağırlanmış olacak.

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin desteği ile yılda iki kez düzenlenen ve sektörün en önemli fuarlarından biri olan “İstanbul Jewelry Show” 20-23 Mart 2014 tarihleri arasında CNR Expo’da. Doğu Avrupa’dan Yakın Asya’ya, Rusya’dan Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’dan Türki Cumhuriyetlere kadar toplam 25 ülkeden yerli ve yabancı 1200 katılımcı fuar süresince İstanbul’da bir araya gelecek.

Sektör temsilcilerine özel olarak düzenlenen “İstanbul Jewelry Show” Mart Fuarı, Türkiye’nin kuyum ve değerli taş ürünlerinin yabancı firmalara tanıtılmasında önemli bir rol oynuyor. Geçtiğimiz yılı 2 milyar 253 milyon dolar ihracat ile kapatan Türk mücevher sektörü, Türkiye ihracatına katkısını her geçen yıl giderek artırıyor. Bu doğrultuda en önemli katkılardan birini sağlayan fuarda, altından gümüşe, pırlantadan inciye, makine ve ekipmanlarından saate kadar birçok ürünün temsilcileri yeni iş bağlantıları kurma fırsatı da yaratılacak.

“İstanbul Jewelry Show” ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner; “Her yıl iki kez ülkemizde düzenlediğimiz ‘İstanbul Jewelry Show’un bu yıl ilkini hayata geçiriyoruz. İstanbul Jewelry Show’un Türk mücevher sektörü açısından önemi oldukça fazla. Fuarlar katılımcıların sektörle ilgili tüm gelişmeleri yakından görmesine, yeni pazarlar ve yeni ticari işbirlikleri için zemin oluşturuyor. Aynı paralelde ülke ekonomisine sağladığımız katkıyı da artırmak için çalışıyoruz. Son zamanlarda üst üste gelen olumsuz gelişmeler kuyum ve mücevher sektörünü oldukça zorluyor. Bu zorlukları biraz olsun hafifletmek için bu fuara yatırım yaptık. Aslında sektör olarak dünyanın en kalabalık ve en önemli alım heyetini ağırlayacağız diyebilirim. Böylece bürokratik düzenlemelerle verdiğimiz açığı kapatacağımıza inanıyoruz.” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın