bg_prehome

Perakende dünyasındaki hareketlilik bütün hızıyla sürüyor. Bir zamanlar Türkiye’den çıkan markalar geri dönüş hazırlığında. Bu konudaki en son haber Versace’den geldi. Ünlü moda devi Türkiye’ye dönme kararı almış. 1990’lı yıllarda Türkiye’ye gelen ve ilk mağazasını Nişantaşı’nda açan İtalyan Versace, siyasi krizle gittiği Türkiye’ye dönmeye hazırlanıyor. 1998 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan krizi nedeniyle İtalya ile Türkiye arasında yaşanan sorunları sebep göstererek ülkeden ayrılan ünlü moda devi, İstanbul’a üç mağazayla dönmeyi planlıyor. Arkadaşımız Mehtap Halıcı’nın haberine göre, Kanyon Alışveriş Merkezi ve İstinyepark ile masaya oturan İtalyan moda devinin ilk şubesini bu yıl açması planlanıyor. Firmanın bir mağazasını da eski adresi Nişantaşı’nda açmayı düşündüğü konuşuluyor…

Geçtiğimiz hafta ünlü moda devi Versace’nin özel sermaye fonu Blackstone’a yüzde 20 hisse satmak için anlaştığı açıklandı. Anlaşmaya göre, Blackstone Versace’ye 150 milyon dolar sermaye enjekte ederken, moda evinin kontrolünü elinde bulunduran GIVI Holding SpA’dan 60 milyon euro’luk hisse alacak.

Perakende sektöründe ikinci haber ise, kişisel bakım ve sağlık ürünleri markası Kiehl’s şirketinden geldi. Türkiye’de dokuz mağazası bulunan Kiehl’s, ilk kez havaalanlarında boy gösterecek. Kiehl’s’in bu alandaki ilk durağı ise Anadolu Yakası’ndaki Sabiha Gökçen Havaalanı olacak. Marka önümüzdeki günlerde Avrupa Yakası’ndaki Atatürk Havalimanı’nda mağaza açacak. Firmanın bir sonraki adımı ise İstanbul dışına çıkmak. Kiehl’s’in bütün mağazaları İstanbul’da bulunuyor.

New York’ta 1851 yılında kurulan Kiehl’s, cilt, bebek, vücut, saç bakımı ürünleri konusunda dünyanın en köklü markaları arasında sayılıyor. Tekin Acar, Seray Sever ve Derya Utku’nun Türkiye’ye getirdiği Kiehl’s’i Uma Thurman, Brad Pitt, Scarlett Johannson, Sara Jessica Parker gibi yıldızlar kullanıyor.

Para Dergisi


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın