Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan
Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, “Yerli Malı haftası kutlamalarında baş köşeyi tarım ürünleri yerine teknolojik ve katma değerli ürünlerin aldığı günümüzde, teknoloji şirketlerinin yerli üretimi destekleyecek bir yatırım politikası benimsemesi büyük önem kazanıyor” dedi.

Turkcell açıklamasına göre; Türkiye’yi dünya ile aynı anda fiber internetle tanıştıran Turkcell Superonline, fiber optik altyapıyla bireyler ile kurumlara, dünya liginde kaliteli ve hızlı internet hizmeti sunarak fırsat eşitliği sağlıyor. Ayrıca, yatırımlarında yerli üretime öncelik vererek ülke ekonomisine de katkı sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan Yerli Malı Haftası’na ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, 2008 yılında dünya ile eş zamanlı olarak başlattıkları fiber internet yatırımlarında, ilk günden bu yana yerli üretime ağırlık verme ilkesiyle hareket ettiklerini vurguladı.

Erkan, yerli malı kullanımı konusunda 3G gibi ihalelerde belirli bir oranda yerlilik şartı getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile ortak bir vizyonu paylaştıklarına dikkati çekti.

Günümüzde, Yerli Malı Haftası kutlamalarında başköşeyi tarım ürünleri yerine teknolojik ve katma değerli ürünlerin aldığını belirten Erkan, teknoloji şirketlerinin yerli üretimi destekleyecek bir yatırım politikası benimsemesinin büyük önem kazandığını dile getirdi.

Erkan, Turkcell Superonline olarak bu konuda önemli bir sorumluluğu omuzlarında hissettiklerini ifade ederek, “Toplam yatırımımızın sadece yüzde 17’sini ithal ürünlerle gerçekleştiriyoruz. Bunlar da Türkiye’de üretilmeyen ürünler olduğu için yurtdışından getiriliyor. Yatırımımızın temel unsuru olan fiber optik kabloları yerli üreticilerden temin ediyoruz. Bunu yaparken de kaliteden ödün vererek gerçekleştirdiğimiz bir yerli ürün tercihinden bahsetmiyorum. Uzakdoğu’da pek çok ürünü daha ucuza bulabiliyoruz ancak en kaliteli ürünlerin Türkiye’de geliştirildiğini görüyoruz” değerlendirmelerini yaptı.

Kendileri gibi teknoloji şirketlerinin yerli ürün tercihiyle, Türkiye’deki üreticilerin daha da rekabetçi ürün ve fiyatlarla dünya pazarında önemli yer edineceklerine olan inancını dile getiren Erkan, Turkcell’in 3G; Turkcell Superonline’ın da fiber internet yatırımları sayesinde, Türkiye’nin geçmişteki teknolojik gelişmeleri arkadan takip eden imajını çoktan geride bıraktığını vurguladı.

Erkan, kendilerinin Türkiye’de üretim yapan ve hizmet veren şirketlerin önemli bir müşterisi olduklarına da değinerek, iş ortaklarıyla beraber 11 bin kişilik istihdam yarattıkları bilgisini verdi.

Bunun yanında firmalarla ortak ürünler geliştirdiklerini kaydeden Erkan, “Türkiye koşullarına uygun tasarımlar yapıyoruz. Bu firmalar Turkcell Superonline referansının katkısıyla, yurt dışında da önemli işler alıyorlar. Yani yerli malı kullanımının sadece bir ithal ikamesinin ötesine geçerek, yurt dışında da Türkiye’de üretilen ürünlerini kullandırmak aşamasına ulaşmasına katkıda bulunuyoruz. Bu da bizim için son derece gurur verici bir gelişme” ifadelerini kullandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın