İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vodafone Türkiye’de LTE Advanced üzerine test çalışmaları sürüyor

toplu“CIO (Chief Information Officer-Bilgi Sistemleri Grubu Başkanı) Ödülleri” kapsamında, şirketlerin CIO’ları, Vodafone’un 4G hızını deneyimleme fırsatı buldu.

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, CIO Dergisi tarafından düzenlenen “CIO Ödülleri”, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer’in de katılımıyla düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende, bilişim sektörünün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ile Türkiye’nin önemli kurumlarının CIO’ları bir araya geldi.
Tören kapsamında kurulan Vodafone standında 4G özellikli modem ve telefonlar, Vodafone’un 4G test şebekesine bağlı olarak teknoloji liderleri ve katılımcıların kullanımına sunuldu.

4G destekleyen akıllı cihazları deneyen ve içerik indiren teknoloji liderleri, 4G hızıyla verilerin ne kadar sürede aktarıldığını test etti.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Vodafone Türkiye olarak Türkiye’nin dijital dönüşüm lideri olma vizyonuyla, daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle herkese ilham vermeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu vizyonla yaptığımız teknolojik yatırımlar ve sunduğumuz yenilikçi hizmetlerle, sektör liderlerinin yaratıcı fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine ve kendi mucizelerini yaratmalarına destek oluyoruz” dedi.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin tüm endüstrileri yatay keserek kalkındıran platform olması gerçeğinden hareketle, ana sponsoru oldukları “CIO Ödülleri”ni destekleyerek sektörün teknoloji liderlerine ilham vermek istediklerini dile getiren Aksoy, “Dijital dönüşüm hedefimizin kalbine sürekli yatırımları koyuyoruz. Müşterilerimize rekabetçilik gücü, verimlilik artışı, tasarruf ve inovasyon gücü sağlayan makineler arası iletişim ve bulut bilişim çözümleri sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de Türkiye’de Dijital Dönüşüm Hareketi’ne katkı sağlayan, müşterilerinin hayatını kolaylaştıran teknoloji çözümleri sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“4G için ön şartların sağlanması önemli”

Etkinlik çerçevesinde, 4G deneyim testine ve çalışmalara ilişkin bilgiler veren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel de, Vodafone Türkiye’nin teknolojik gücünü şirketin global birikiminden aldıklarını söyledi.

Vodafone’un 4G hizmetine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Süel, global bazda 4G hizmetinin verildiği 14 ülkeden edindikleri birikimle, inovasyon üreten bir kurum olarak Vodafone Türkiye’de LTE Advanced üzerine test çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Süel, Türkiye’de 4G’nin hayata geçebilmesi için ön şartların sağlanmasının önemli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Ülkemizde 4G için baz istasyonları arasında fiber transmisyon ağının tamamlanmış olması gerektiğine inanıyoruz. Bugün itibarıyla mükerrer yatırımlar yapılmaması ve ülke kaynaklarının daha etkin kullanılması için, fibere erişim şartlarının belirlenmesi için beklediğimiz regülasyon kararları var. Bir diğer ön şartın, pazar dinamiklerinin yeni bir dengeye gelmesi, veri gelirlerinin artması ve akıllı telefon penetrasyonunun yükselmesi olduğunu düşünüyoruz. Bunun da en önemli göstergesi akıllı telefon penetrasyonu. Bugün her 4 aboneden biri akıllı telefon sahibiyken, 4G lansmanı yapılan ülkelerde bu oran yüzde 50’den fazla.”

Bu seviyelere gelindiği takdirde, operatörlerin 4G yatırımlarını gerekçelendirecek kaynaklarının olacağını belirten Süel, “4G’ye geçiş için bir diğer önemli konu da tüm paydaşların etkin bir biçimde diyalog kurarak süreç ile ilgili önerilerini karar vericilerle etkin bir diyalog içerisinde paylaşması. Biz de 4G sürecinde, mobil teknolojimizle herkese ilham vermeye ve Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ödüle değer görülen firmaların CIO’ları ödüllerini alırken, BTK Başkanı Acarer’e de sektöre olan katkılarından dolayı ödül sunuldu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın