İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fiber internet nereye gidiyor?

thumbnail_1381318780TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, “2012’nin şubat ayından bu yana 81 ilimizde altyapısı uygun olan lokasyonlarda fiber internet hizmetini veriyoruz” dedi.

Bu yıl İstanbul’da ikincisi düzenlenen Fiber To The Home (FTTH) Forum’da Başar, TTNET olarak  müşteri odaklı inovatif ürün ve hizmetleriyle Türkiye’nin büyümesine katkı sağladıklarını söyledi.

Fiber konusunda, Türk Telekom tarafından yürütülen altyapı çalışmalarının yurt genelinde devam ettiğini ifade eden Başar, “Türk Telekom’un 171 bin 265 kilometre fiber optik altyapısı üzerinden, 2012’nin şubat ayından bu yana 81 ilimizde altyapısı uygun olan lokasyonlarda fiber internet hizmetini veriyoruz” dedi.

Başar, Türkiye’de fiber pazarının büyümesinde önemli bir rol oynadıklarını aktararak, bu alanda en hızlı şirketin TTNET olduğunu söyledi.

Fiber alanında erişimin yaygınlaşmasının ve hızlanmasının yanı sıra esas gelişimin alt yapıya dayalı servislerde yaşanacağına işaret eden Başar, “İnternet, televizyon izleme alışkanlıklarımızı bile değiştirdi. Artık neyi, ne zaman izleyeceğimizi kanal akışı değil, biz belirliyoruz. Televizyon ve video açısından yeni fırsatlar doğuruyor bu. Aynı şekilde oyun sektörü, e-ticaret, bulut bilişim heyecan verici şekilde büyüyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dijital dönüşümünde üstlendikleri rolü sadece erişimle sınırlı görmediklerini dile getiren Başar, şunları kaydetti:

“IPTV’de bir ilke imza atarak TİVİBU’yu müşterilerimiz ile buluşturduk. Sosyal Tivi, Playstore, TTNET Müzik, Netdisk, TTNET Kitap, e-ticaret sitelerimiz ‘okacacabukaca’, TTNET Çarşı ve ödeme sistemimiz TTNET  Ödeme gibi servislerimizle müşterilerimizin hayatını zenginleştiriyoruz. Kısacası internet, hayatımızda vazgeçilmezler noktasında en üst sırada bulunmaya devam edecek.

Bütün bu açılardan bakıldığında, sadece hız tek başına yeterli değil. Hiçbir zaman da yeterli olmadı. Hız ve dijital dünya için dijital otobanları inşa ettik. Otobanlar ne kadar düzgün olursa olsun, otobanları verimli bir şekilde kullanmak için araçlar da çok önemlidir. Hız için gerekli otobanları inşaa etmekle kalmıyoruz, kullanıcılarımızın bu otobanda kullanacakları servisleri ve araçları da sunuyoruz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın