Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani
Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani

Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani, telekomünikasyon sektörünün sadece kendi sürekliliği için değil, faaliyet gösterdiği ekonomileri desteklemek için de yatırım yaptığının altını çizerek, “Telekomünikasyon sektörü ile gurur duyuyorum” dedi.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, dün Brüksel’de düzenlenen FT-ETNO CEO Summit 2013’e panelist olarak katılan Hakan Kanafani, Financial Times ile Avrupa Telekomünikasyon Ağ Operatörleri Birliği (ETNO) tarafından düzenlenen zirve kapsamındaki “ABD ve Asya ile Uçurumu Kapatmak” başlıklı panelde sektörü değerlendirdi.

Avrupa Komisyonu’nun düzenlemelerinin telekomünikasyon sektörüne yönelik olası etkilerinin tartışıldığı zirveye iş dünyası liderleri, karar vericiler, düzenleyiciler, girişimciler, fikir sahiplerinin oluşturduğu yaklaşık 300 üst düzey yönetici katıldı. Financial Times’ın Telekomünikasyon Editörü Dan Thomas yönettiği ve Avrupalı telekom operatörlerinin daha geniş bir iş ölçeğine ulaşmak, inovasyonu ateşlemek ve rekabetçiliği yeniden inşa etmek için izlemeleri gereken yolların tartışıldığı panele Kanafani’nin yanı sıra GSMA Genel Direktörü ve Yönetim kurulu Üyesi Anne Bouverot ile Huawei Altyapı Ağ İş Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Ryan Ring de konuşmacı olarak katıldı.

“Ekonomik kalkınmada telekom sektörünün rolü büyük”

Kanafani, konuşmasında Avrupa’da telekomünikasyon sektörünün içinde bulunduğu durumla ilgili bir değerlendirme yaparak, telekomünikasyon sektörünün, giderek yükselen maliyetlerle tüketicinin artan talepleri arasında bir denge yakalamanın yollarını aradığını vurguladı.

Telekomünikasyon sektörünün ekonomilerin verimliliğinde ve rekabetçiliğinde büyük bir katkısı olduğunu ve telekomünikasyon sektörünün sadece kendi sürekliliği için değil, faaliyet gösterdiği ekonomileri desteklemek için de yatırım yaptığının altını çizen Kanafani, şunları kaydetti:

“Telekomünikasyon sektörü ile gurur duyuyorum. Telekomünikasyon sektörünün kaydettiği ilerlemeler olmasaydı, bugünkü dünyamız da mümkün olamayacaktı. Ödeme sistemlerinden insan kaynaklarına, pazarlama iletişimi ve lojistiğe kadar her alanda telekomünikasyon sektörü olarak oynadığımız rolü çok daha iyi anlatabilmemiz gerekiyor.

Telekomünikasyon sektörünün diğer sektörlere hizmet edebilmesi için inovasyon temel şart. İnovasyonu sürdürmek için ise belirli bir karlılığın sağlanabiliyor olması gerekir. Girişimcilerin, araştırmacıların, iş adamlarının bu alana girmesi ve inovasyonun sürdürülebilmesi için telekomünikasyon sektörüne fırsat verilmeli.”

Hakam Kanafani, telekom sektörünün e-ticaret, sosyal medya, online arama ve içerik alanında büyük bir müşteri portföyüne sahip olan internet dünyasının büyük şirketlerinin baskısını hissettiğini ifade ederek, Avrupa pazarındaki agresif rekabet düzenlemeleri, pazarın dinamik yapısını algılamada başarısızlık gibi etkenlerin çok parçalı pazar yapılarına, daha az yatırıma, yavaş inovasyona ve yüksek fiyatlarla düşük servis kalitesine yol açtığını vurguladı.

Avrupa’nın inovasyonu, yeni iş modellerini, yeni pazar deneyimlerini ve dinamik rekabeti teşvik etmesi gerektiğini söyleyen Kanafani, tüm oyuncular için eşit vergilendirme koşullarında, aynı oyun kurallarının geçerli olması ve eşit pazar şartları sağlanması gerektiğini aktardı.

Kanafani, gelişmekte olan ülkelerin Avrupa’yı örnek olarak gördüğünü, bu nedenle Avrupa’daki devletlerin ve düzenleyici otoritelerin yakınsama sürecini çok iyi anlamaları gerektiğini ifade etti.

Telekomünikasyon sektörünün gündemindeki konuların bir “ekosistem” yaklaşımıyla ele alınması gerektiğini belirten Kanafani, “Bilgi teknolojileri ve iletişim alanında yakınsama süreci devam ediyor. Öyle ki, önümüzdeki iki yıl içinde bu ikisi arasında belirsiz bir çizgi bile olmayacak. 21. yüzyılda yaşıyoruz ve sektörün gündemindeki konuları 20. yüzyıl yaklaşımıyla ele almak doğru değil. Bu ekosistemdeki tüm oyuncular için aynı kurallar geçerli olmalı; değişim, tüm ekosistem çapında olmalı” değerlendirmesinde bulundu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın