Tarım Kanunu?nda belirlenen ulusal tarım politikaları çerçevesinde çalışmalar yapmak üzere; ürün bazında üreticiler, tüccarlar, sanayiciler ve bunların oluşturdukları birlikler ile, kamu ve araştırma kurumları, meslek odaları ve dernekler bir araya gelerek tüzel kişiliği haiz olarak oluşturdukları ulusal ürün konseylerinin kuruluşları sürüyor.

Şu ana kadar kurulmuş bulunan yedi ulusal ürün konseyine ilaveten, ülkemiz tarım sektöründe önemli yeri bulunan “hububat” ve “baklagil” ürünlerinde tüm paydaşları bir araya getirecek olan Ulusal Hububat Konseyi ve Ulusal Baklagil Konseyi kuruluş işlemleri tamamlandı.

Buğday, arpa, çavdar, yulaf, çeltik ve dane mısır gibi hububat ürünleri için oluşturulan ?Ulusal Hububat Konseyi? kurucular kurulu için gerekli şartları taşıyan temsilciler 13 Ağustos 2010 tarihinde, TÜGEM Bitkisel Üretim Daire Başkanı Ümit Bayram Kutlu başkanlığında biraraya geldi ve toplantıda geçici yönetim kurulu oluşturuldu. Toplantı sonucunda Ulusal Hububat Konseyi Başkanlığına Mustafa Çevik, Başkan Yardımcılığına Mustafa Yılmazkart ve Muhasipliğe Ahmet Yavuz seçildi.

Ulusal Baklagil Konseyi Kurucular Kurulu toplantısı da 17 Ağustos 2010 tarihinde TÜGEM Genel Müdürü Ali Karaca başkanlığında yapıldı. Karaca, toplantıda yaptığı konuşmada; sanayici ve üreticinin bir araya gelerek mercimek, kuru fasulye, nohut gibi baklagil ürünlerinde sektörün önünü açacak tedbirleri birlikte almaya yönelik çalışma yapmalarını önemli bir gelişme olarak değerlendirdiklerini söyledi. Karaca, “Bundan böyle bu sektörler ile ilgili yapılacak her türlü faaliyetlerde konsey görüşlerinin dikkate alınacak ve bu çerçevede önemli bir görev yüklenilecek. Bakanlık olarak da yapacağınız çalışmalarda gerekli destek verilecek. Yeni oluşumun hayırlı ve başarılı olsun” diye konuştu.

Toplantı sonucunda yapılan seçimde Ulusal Baklagil Konsey Başkanlığına Mahmut Aslan, Başkan Yardımcılığına Ahmet Tiryakioğlu, Muhasipliğe Ramazan Turan seçildi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın