Uluslararası ölçekte risk sermayesi, özel sermaye, varlık yönetimi ve gayrimenkul yatırımlarına odaklanan Altun Capital ve Türkiye’nin ilk ve en büyük alternatif portföy yönetim şirketi Re-Pie Portföy, Doğan Burda’nın hisselerinin yüzde 76,31’ini 10 milyon dolar karşılığında satın aldı. 

Altun: “Dijital yayıncılık alanında yenilikçi projelere imza atacağız”

Altun Capital Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Altun ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türk basınında Doğan Burda’nın, yıllar içinde ilkeli ve vizyoner yayıncılığını sürdürerek kazandığı haklı gücünü artırmak üzere bu yatırımı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde, çağın ruhuna paralel olarak dijital yayıncılık alanında yenilikçi projelerle imza atarak, dergi grubunun daha zengin ve çeşitli içerikler sunmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda, Doğan Burda’nun teknoloji altyapısını güçlendirecek ve dijital platformlarını genişleteceğiz. Amacımız, Doğan Burda’nın sektör liderliğini pekiştirmek ve medya dünyasında dijital dönüşümde öncü bir rol üstlenmesini sağlamak olacak.”

Türkiye, Avrupa, ABD dahil olmak üzere dünya çapında risk sermayesi, özel sermaye, varlık yönetimi ve gayrimenkul yatırımlarına odaklanan Altun Capital, yenilikçi ve sürdürülebilir iş modellerini destekleyerek, farklı sektörlerdeki öncü şirketlerle çalışmayı hedefiyle, girişimcilik ekosistemine önemli katkılarda bulunuyor. Altun Capital, yatırım yaptığı şirketlere finansman sağlamanın ötesinde, stratejik danışmanlık ve operasyonel destek sunarak, onların sürdürülebilir büyüme ve başarı elde etmelerine yardımcı oluyor.

Altun Capital’in portföyünde Getir, Klarna, Carbon Health, Colendi, Public.com, mintus, Adquick ve Chipper Cash şirketlerine yaptığı yatırımlar yer alıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın