İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YEPAŞ, Ulusal Kalite Hareketi’ne Katıldı!

YEPAŞ, KalDer Üyeliğiyle Birlikte Kalite Süreçlerini En Üst Seviyeye Taşımaya Hazırlanıyor!

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, kalite yolculuğunu taçlandırmak isteyen şirketlerden ilgi görmeye devam ediyor. Bu kapsamda, 2,2 milyona yakın abonelik sözleşmesi kapsamında elektrik tüketimi yapan yaklaşık olarak 5 milyon kişinin elektrik tedarikçisi konumunda olan YEPAŞ da Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı. Tüm iş süreçlerinde kalite anlayışını odağına alan şirket, Ulusal Kalite Hareketi’ne katılımı ile faaliyetleri kapsamında benimsediği “sürekli iyileştirme anlayışını” bir adım ileriye taşımayı hedefliyor.

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), Türkiye’de yaygınlaşmaya devam ediyor. Kurum ve kuruluşların yanı sıra yerel yönetimlerin de yakın markajına giren UKH’nin son üyesi YEPAŞ oldu. 2,2 milyona yakın abonelik sözleşmesi kapsamında elektrik tüketimi yapan yaklaşık olarak 5 milyon kişinin elektrik tedarikçisi konumunda olan YEPAŞ, mesken tüketimi yapan bireysel müşterilerinden, yüksek tüketimli sanayi kuruluşlarından, büyük ölçekli ticarethane abonelerine kadar geniş bir müşteri yelpazesine elektrik tedarik hizmeti veriyor. KalDer üyeliği ile UKH’ye dahil olan şirket, mükemmelliğin tüm kavramlarını benimseme ve yaşama geçirme konusundaki kararlılığını taçlandırmayı amaçlıyor.

“Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü hedefliyoruz”

YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül ile KalDer Türkiye Mükemmellik Ödülleri Sekreteri Esra Karakaş Kurşun da katıldı. Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’nin imzalandığı törende konuşan YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam, UKH’ye katılımları ile birlikte mükemmellik yolculuğunda önemli bir adım attıklarını söyledi. Akşam, “YEPAŞ olarak iyileştirme süreçlerine devam ederek, ‘Mükemmellikte Kararlılık’ belgesini alıp, her yıl öz değerlendirme ile sürekli gelişim aracı olmayı ilke edinerek uzun vadede Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü ve EFQM Kurumsal Mükemmellik Ödülü’nü almayı hedefliyoruz. Hedefimiz doğrultusundaki çalışmalarımıza ise aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.

“YEPAŞ’a her zaman destek sağlayacağız”

KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül ise tecrübeli ve donanımlı kadrosu ile müşteri memnuniyetini ön planda tutan YEPAŞ’ta KalDer üyeliği ile birlikte yeni bir dönem başlayacağını söyledi. Sabri Bülbül, “Mükemmellik yolculuğunda emin adımlarla ilerleyen YEPAŞ’ın bu süreci başarı ile tamamlayacağına yönelik inancımız tam. Kalite anlayışını tescillendirerek başlattıkları mükemmellik yolculuğunda KalDer olarak her zaman kendilerine destek sağlayacağız” diye konuştu.

Öncelikle kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor!

Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.

KalDer hakkında

1990 yılında, sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olmak hedefiyle kurulan ve merkezi İstanbul’da bulunan KalDer, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’de kurduğu şubeler ile kalite bilincinin yurt çapında yayılmasına öncülük etmek amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. 1998 yılında Ulusal Kalite Hareketi’ni (UKH) başlatan KalDer, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) ulusal iş birliği ortağıdır. 2006 yılında Amerika Kalite Derneği (ASQ) ile iş birliği başlatan aynı zamanda Orta Doğu Kalite Organizasyonu’nun (MEQA) kurucu üyesi olan KalDer’in ana faaliyetleri arasında Ulusal Kalite Hareketi, Dış/ Öz Değerlendirme (mevcut durum değerlendirmesi), EFQM Modeli Eğitimleri, Kalite ve Yönetim Alanındaki Eğitimler, Kurumsal ve Operasyonel Gelişim Eğitimleri, Sürdürülebilirlik Eğitimleri, Türkiye Mükemmellik Ödülleri, Kalite Kongresi ve Sempozyumlar, Kıyaslama Çalışmaları ve Kurumsallaşma Ölçümü, Çevik Yönetim Programı, Kurumsal Sosyal Sorumluluk çalışmaları yer alıyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın