İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

EVDE KAL KAHVESİZ KALMA 

Kahveseverler, evde kalma sürecinde online kahve ve kahve ekipmanı satışlarına yöneldi.

Koronavirüs pandemisinin kafe-restoran sektörünü derinden etkilemesi, kahve tüketimine de doğrudan yansıdı. Önlem amaçlı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte evde kahve tüketimi artarken tüketici paket kahve almaya yöneldi ve sektör farklı bir noktadan da olsa satışlardaki açığı telafi etti. Kahveseverler, damak zevkinden ödün vermeden kendi kahvelerini kendi ekipmanlarıyla yaparak evlerinin baristası olmaya başladı.

Online kahve ve kahve ekipmanı satışlarında ciddi bir hareketlenme olduğunun altını çizen Kaave Roastery Kahve Uzmanı Doğa Kaya, “Pandeminin yayılımını azaltmak için tedbir amaçlı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları itibariyle tüm kahveciler gibi biz de al-götür servis sistemine geçtik. Bu süreçte de öğütülmüş ve çekirdek paket kahvelerimizin satışlarında hem al-götür olarak hem de online’da ciddi bir artış olduğunu söyleyebilirim. Mağazalarımızdaki oturma alanları kullanılmadığı halde, satışlarımızda ciddi düşüşler yaşanmadı.

Kahve makineleri ve ekipmanları tarafında aynı holding bünyesinde bulunduğumuz Fakir Hausgeräte ile iş birliği içerisindeyiz ve mağazalarımızda Fakir’in makinelerini kullanıyoruz. Yine Kaave Roastery mağazalarında ve internet sitemizde Fakir’in kahve makinelerinin satışı da yapılıyor. Mağaza ve online verilere baktığımızda evde kalma sürecinde kahve makineleri ve ekipmanlarının satışlarının da arttığını görüyoruz. Nitelikli kahve içmek isteyen ve bu keyfinden ödün vermek istemeyen kahve tutkunlarının hem kahve hem de kahve makinesi satışlarını artırdığını söyleyebiliriz.” dedi.  

“Sektör her yıl %25’lik büyüme sağlıyor”

Türkiye’nin kahve seven bir nüfusa sahip olduğuna değinen Doğa Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Kahvenin kadim bir kültür olduğu ülkemizde yıllık kahve tüketimi kişi başı ortalama 500 gram gibi diyebiliriz. Tabi büyük şehirler için bu miktarın daha yüksek olduğunu söyleyebilirim. Ülkemizde kahve sektörü her yıl ortalama % 25’lik bir büyüme sağlarken, kahve tüketimi de doğru orantılı olarak her yıl istikrarlı bir şekilde artıyor. Dünyaya kıyasla ülkemizin yıllık kahve tüketiminde liste ortalarına yerleştiğini görüyoruz. Pandemi sürecinde kafelerin oturma alanlarının kapalı olmasına rağmen tüketim devam ediyor. Yüzyıllardır coğrafyamızda yer alan kahve kültürü, kalıcılığını perçinleyerek önümüzdeki dönemde de yükselişini sürdürecektir.”

“5. Nesil Kahvecilik Benimsendi”

2020 yılında Kaave Roastery’e olan ilgiden memnun olduklarını belirten Kaya, “Türkiye’nin ilk 5. nesil zincir kahve mağazaları markası olarak kahvede nitelik ve inovatif teknolojilerin kullanımını önemsiyoruz. 2020 yılına baktığımızda bizi tercih eden tüketicilerin de buna karşılık verdiğini söyleyebilirim. Yıl verilerine baktığımızda inovatif teknolojiler ve farklı demleme yöntemleriyle hazırladığımız kahvelerimizin tüketiciler tarafından beğenildiğini söyleyebilirim. Örneğin; Ses dalgası yöntemiyle demlediğimiz, imza ürünlerimizden olan Sonic Cold Brew bu yılın favorileri arasında yer alıyor. Bu yöntem sayesinde Cold Brew kahve, 12 ila 22 saat yerine 5 ila 60 dakika arasında daha iyi bir performans ile elde edilebiliyor. Kahve, aroması ve niteliğinden bir şey kaybetmiyor ve kısa demleme süresiyle bakteri oluşumunun önüne geçilerek hijyen sağlanıyor.

Enoloji biliminden faydalanarak standardize ettiğimiz nano lot kahve çekirdeklerimiz arasında bu yılın en çok tercih edilenleri Kenya ve Etiyopya oldu. Kışa özel lezzetlerimizden vanilya, tarçın ve çileğin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan enfes latte Cup Of Love da kahve gurmelerinden tam not aldı.

2020 yılı her şeye rağmen yatırımlarımızı sürdürdüğümüz ve hedeflerimize ulaştığımız bir yıl oldu. 2021’de de istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederek nitelikli kahvelerimizi ve özel yiyecek-içecek çeşitlerimizi daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın