İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Digitalzone yılın en beğenilen konferanslarından oldu

Dijital Pazarlama Konferansı Digitalzone yılın en beğenilen konferanslarından oldu!

Günümüz pazarlama yöntemlerinin en önemlileri arasında yerini alan dijital pazarlama, her geçen gün kapsama alanını daha da genişleterek pazarlama dünyasında başarılı olmak isteyen herkesin zorunluluğu haline geliyor. Zeo Agency tarafından her yıl gerçekleştirilen Digitalzone, 18-19 Ekim tarihlerinde 6. kez dijital pazarlama ilgilileri ile uluslararası konuşmacıları bir araya getirdi. Etkinliğe Radisson Blu Hotel Şişli ev sahipliği yaparken birbirinden başarılı isimler ağırlandı. Digitalzone’un katılımcı sayısı her yıl artarken aynı zamanda dijital pazarlama kapsamında ele aldığı konular da genişliyor. 2016 yılına kadar Digitalzone; SEOzone adıyla SEO özelinde bir konferans iken artık dijital dünyada yer alan ve başarılı olmak isteyen herkesin faydalanmasını hedefleyen 360 derece dijital pazarlama konularını işliyor. Digitalzone18’de bu doğrultuda içerik ve video pazarlaması, kullanıcı deneyimi, sosyal medya içerik reklamları ve pazarlaması, arama motoru pazarlaması üzerine birçok konu ele alındı.

İki gün boyunca DeepCrawl ve SEOmonitor’ün Elmas Sponsorluğunda süren Digitalzone18 konferansına dünya markalarının dijital pazarlamacılarının yanı sıra uluslararası SEO uzmanları da katıldı. 18 Ekim’de etkinlik açılışını Zeo Agency kurucu ortaklarından Mehmet Aktuğ gerçekleştirdi. Günün devamında ise;

  • Rıza Selçuk Saydam, başarılı ürün geliştirme yöntemlerini anlatarak, anla-sapta ve gerçekleştir mottoları ile katılımcıları bilgilendirdi.
  • Laura Crimmons, başarılı bir içerik pazarlama projesi için bir yol haritası çizmenin, kılavuz hazırlamanın yöntemlerinden bahsetti.
  • Sam Marsden’in sunumu Google Data Studio ile SEO raporlaması üzerineydi.
  • Lexi Mills, SEO ve içerik pazarlamasıyla başarılı bir PR stratejisi yaratmanın önemini vurguladı.
  • Matthew Key, bireysel ve kurumsal olarak hedef kitle kullanıcılarının deneyimlerini geliştirmek için içeriğin kalitesi ve sunumu ile ilgili etkili bir sunum gerçekleştirdi.
  • Alen-Jelco Todorov, Jobs-to-be-done tekniğini anlatırken, hedef kitleye ulaşmanın farklı yöntemlerini bizlerle paylaştı.
  • Phil Nottingham’ın sunum konusu ise video pazarlaması üzerineydi. Etkin video pazarlama stratejileri ile site trafiğini artırma yöntemlerinden bahsetti.
  • Zeo Agency kurucu ortaklarından Yiğit Konur, etkili SEO ve içerik stratejisi için yeni bir yaklaşım olan makine öğrenmesi üzerine etkili bir konferans gerçekleştirdi.
  • Selina Bieber, görünürlük ve kalıcılık için online güvenlikten bahseden sunumunu gerçekleştirdi.
  • Serbay Arda Ayzit ise Doğru İçgörüler İçin Hedef Kitleyi Anlamanın Yolları isimli sunumuyla sahnede yerini aldı.
  • İlyas Teker, içerikleri düzenli analiz ederek SEO trafiğini artırmanın yöntemlerini anlattı.
  • Uğur Eskici, içerik stratejisi üzerine bilgilendirme yaparken son olarak Serbay Arda Ayzit, Uğur Eskici ve İlyas Teker; Yiğit Konur moderatörlüğünde Türkiye’de içerik pazarlaması üzerine keyifli bir panel gerçekleştirdiler.

İki gün boyunca aralıksız devam eden Digitalzone’18 etkinliğinin ikinci gününde 19 Ekim’de açılış konuşmasını yine Mehmet Aktuğ gerçekleştirirken günün ilk sunumunu Larry Kim, Unicorn Pazarlama ile tüm pazarlama kanallarında verimi artırmanın yöntemlerinden bahsetti. Günün devamında ise;

  • Bartosz Góralewicz günün ikinci sunumunu gerçekleştirirken ileri seviye teknik SEO stratejileri hakkında önemli bilgiler verdi.
  • Kevin Richard, Google sıralama faktörleri olan makine öğrenme temelli analizlerle ilgili etkili bir sunum gerçekleştirdi.
  • Barry Adams, dijital dünyada başarı elde etmek isteyenlere Google News Optimizasyonu ile ön plana çıkmanın taktiklerini anlattı.
  • Fatih Özkösemen, dünyanın en büyük arama motoru olan Google’ın gözünden arama dünyasındaki son gelişmeleri aktardı.
  • Gary IIIyes, görsellerin de içerik pazarlama stratejilerine dahil olduğundan ve Google Görsel Aramalar’ı efektif kullanmanın yöntemlerinden bahsetti.
  • Cindy Krum, mobil kullanıcıların artık günümüzde çok daha fazla olduğuna vurgu yaparak, mobil öncelikli indekslemenin yeni kuralları ile ilgili bir konferans gerçekleştirdi.
  • Anders Hjorth ise 2018 yılında dikkat çeken PPC (Pay Per Click) yani tıklama başına ödeme stratejilerini anlattı.
  • Berk Kuşaksız, dijital medya için yeni stratejileri ile ilgili sunumunu gerçekleştirirken hemen ardından Zeo Agency’den Utku Demirhan, performans pazarlamada başarının ölçümlenmesi konulu sunumu ile sahnede yerini aldı.
  • BoostR0AS’tan Şahin Seçil basit ve derin düşünmenin önemine vurgu yaparken günün sonunda Berk Kuşaksız, Utku Demirhan ve Şahin Seçil; Zeo Agency’den Erdal Çay moderatörlüğünde performans pazarlaması paneli ile katılımcıları bilgilendirmeye devam ettiler.

SEO Powersuite, CognitiveSEO, Topvisor, Ahrefs, BrandMentions, Optmyzr gibi dijital pazarlama araçları, içerik üretmenizi sağlayan icerik.com, VR gibi hizmetler sağlayan Flamingo Game Studio, Kariyer.net, GoDaddy ve etkinlik uygulaması sliConf’un sponsorluklarıyla her sene merakla beklenen uluslararası konferansın altına bir kez daha Zeo Agency imzasını atarken aynı zamanda farklılığını da ortaya koydu. 2013 yılından bu yana Doğu Avrupa’nın En Büyük Pazarlama Konferansı’nı organize eden Zeo Agency, Türkiye’nin en iyi SEO ajansı olmakla beraber uluslararası MENA Search Awards etkinliğinde de dünyanın en iyileri arasında oluşunu ödülle taçlandırdı. Bu yıl 6. kez düzenlenen Digitalzone’un önümüzdeki yıl SEO ve dijital pazarlama adına hangi başarılı isimleri katılımcıları ile buluşturacağı ise merakla bekleniyor. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın