İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2018 ONLAR İÇİN MAĞAZALAŞMA YILI OLACAK

2002 yılında Türkiye’nin ilk E-ticaret sitelerinden biri olarak sektörde faaliyet göstermeye başlayan İstanbul Bilişim, kısa sürede elektronik ürün ve beyaz eşya kategorilerinde internetten alışveriş yapan kullanıcıların güvenini kazanmıştı. Bu güveni fiziksel dünyaya taşıyarak, on yedi yıllık birikim ve tecrübe ile mağazalaşma yoluna girmişti.

Müşterilerinin ürünleri yerinde görüp deneyimledikten sonra satın alma ihtiyaçları doğrultusunda mağazalaşma sürecini hızlandıran marka, Mecidiyeköy’de açılan ilk mağazanın ardından İstanbul Airport, Maslak 42 Mağaza ve Ümraniye Şerif Ali gibi İstanbul’un çeşitli semtlerinde yer alan mağazalarına yenilerini ekleyecek.

İstanbul dışından çok fazla talep var.

İlerleyen dönemlerde içerisinde çeşitli deneyim alanlarının yer alacağı konseptler ile açılacak yeni mağazalar için, İstanbul dışında farklı illerden de talep gören İstanbul Bilişim,  Ankara ve İzmir şubeleri için hazırlıklara başladı.

Click to Brick Modeli’nin Türkiye’deki En Yeni Örneği

İnternette başlayan bir girişimin fiziksel mağazaya taşınması olarak bilinen click to brick modelinin Türkiye’deki en güncel örneğini sergileyen İstanbul Bilişim, on yedi yıllık online tecrübesini bu e-ticaret modeli ile birleştirerek yıl sonuna kadar mevcut mağazalarına yenilerini eklemeyi hedefliyor. Açılacak mağazalar ile ürünü yerinde incelemek, ürünü görerek satın almak ve ürün hakkında fikir sahibi olmak isteyen müşteri grubuna da seslenerek, ihtiyaçları doğrultusunda doğru ürünlerin satın alınmasını sağlayacak.

Ürün Deneyimi Satın Alma Kararını Etkiliyor

İstanbul Bilişim Genel Müdürü Levent Menteşe;  ‘’ 2018 yılı hedeflediğimiz noktaya ulaşmamız açısından ekip olarak özveri ile çalışacağımız, müşteri memnuniyetini daha da arttıracağımız bir yıl olacak. Mevcut her bir mağazamızdaki günlük ziyaretçi sayısı yaklaşık binin üzerinde. İnternet sitesi üzerinden ürünleri araştıran müşterilerimizin mağazamıza gelerek ürünle kurdukları temas, satın alma kararlarında önemli rol oynuyor.  Müşterilerimiz, ürünleri görerek,  inceleyerek ve test ederek satın almak istiyor. Alacakları ürünleri diğer ürünler ile karşılaştırarak satış temsilcilerimize danışıyor, mağazada zaman geçiriyor ve bu süre içerisinde de markamız ile bir bağ kuruyor. Bu bağı güçlendirmek, ürün ve hizmetlerimizi daha fazla deneyimlemelerini sağlamak amacıyla 2018 yılında mağaza sayımızı yıl sonuna kadar arttırmayı hedefliyoruz.’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Müşteri Deneyimi Göz Ardı Edilemeyecek Kadar Önemli

Kurulan bağların yanı sıra mağazalarda müşteriye yaşatılan deneyimin de günümüz şartlarında şirketler için göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu, son zamanlarda çoğu şirketin müşteri deneyimi departmanları kurduğunu dile getiren Menteşe, hemen hemen her sektörde mağazalardaki deneyim alanlarının artması gerektiğini dile getirdi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın