İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnağzı Mağarası diş fırçasıyla temizlenecek

İnağzı Mağarası’nın temizlenmesi için kolları sıvayan turizmci Engin Zaman, mağaranın diş fırçası ve suyla temizleneceğini belirterek “30 sene önceki belediye başkanlarımızın yanlış uygulaması neticesiyle mağaraya kanalizasyon verildi. Proje süremiz yaklaşık 15 gün, mağara dar olduğu için 4 kişilik bir ekiple mağarayı temizleyeceğiz” dedi.

Turizmci Engin Zaman’ın öncülüğünde başlayan projeye Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz’ ın aracılığıyla TANFER Firması destek oldu. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde başlayan projede; mağaranın temizlenmesi basında yer alarak farkındalığın, çevre duyarlılığı yaratılması ve turizme kazandırılması amaç edildi.

Zaman: “Mağarayı su ve diş fırçasıyla temizleyeceğiz”

Turizmci Zaman, İnağzı Mağarasını eski haline döndüreceklerini belirterek şöyle konuştu; “Antikçağdan itibaren bölgemize gelen korsanların, gemicilerin fırtınalar patladığı zaman sığınmak için kullandığı bir mağaradır. Son zamanlarda yaptığım çalışmalarla mağaranın uzunluğu 1000 metreye ulaştı. Ancak 30 sene önceki belediye başkanlarımızın yanlış uygulaması neticesiyle mağaraya kanalizasyon verildi. Kanalizasyon verilmesi neticesiyle mağarada çirkin bir kirlilik oluştu. Yaklaşık 13 yıldır bir proje arayışı içerisindeydim. En son Deniz Yavuzyılmaz’ la görüştüm. Kendisi bizi bir diş kliniği firmasıyla tanıştırdı. Bizim bu projemize sahiplendiler, bizlere her türlü teknik desteği verdiler. Projedeki amacımız; bir diş hekimi hassasiyetiyle dişlerimizi nasıl temizliyorsak buradaki sarkıtları da suyla ve diş fırçasıyla temizleyeceğiz. Diş fırçalarını özenle seçtik, yumuşak olması gerekiyor. Sarkıtlara ve oluşumlara zarar vermemek için elimizden geleni yapacağız. Proje süremiz yaklaşık 15 gün, mağara dar olduğu için 4 kişilik bir ekiple mağarayı temizleyeceğiz. Bu kirliliği bizler yaptık ama bizden sonraki kuşaklar bu kötü görüntüyü görmesin. Mağaramızı eski haline döndüreceğiz.”

Zonguldak’a yeniden kazandırılacak

TANFER Sağlık Kuruluşu Adına konuşan Diş Hekimi Mustafa Sökmen, doğanın da sağlığını yerine getirmek adına adım attıklarını belirterek şunları söyledi; “Engin aman bize bu projeyi getirdiğinde ilk başta farklı bakmıştık. Aradaki nüanslardan bahsettiğinde; mağaranın bir ağzının olması, sarkıt ve dikitlerin insanın ağzındaki dişleri andırması, kendisinin de bir diş fırçasıyla deneyimleyerek mağaradaki sarkıtları temizlemesi ve bundan sonuç alabilmesi bizi umutlandırdı. Biz İstanbul’da ki bir sağlık firmasıyız. Ağız ve diş sağlığı üzerine başladığımız hayatımıza estetik branşları da ekledik. Sosyal sorumluluk projesi olarak sadece insanların sağlığını ve dişlerini değil, doğanın sağlığını da dişlerini de yerine getirebilmek adına bir adım atmak istedik. Bizim bir fırsat oldu, umarım ülkemizde bu ve buna benzer yıllardır süregelen ayıplar düzelir. Bir an önce Zonguldak halkına, Türkiye’nin turizmine bu güzel oluşumu tekrar kazandırılır ve bu 30 yıllık ayıp bir an önce son bulur.”

Marka şehir olma fırsatı doğdu

Projeye destek veren diğer isim CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, projeyi hayata geçirmekten mutlu olduklarını belirterek “Bugün Dünya Çevre Günü, hepimizin çevre ve doğa konusunda duyarlı olmamızı gerektiğini dile getiriyoruz. Sosyal sorumluluk projelerini olabildiğince artırmamız gereken bir gün ve yıllar içindeyiz. Engin Abi bize projeden bahsettiğinde bunu yazıya döküp projeyi profesyonel hale dönüştürelim ve hayata geçirelim istedik. Biz de tanıdığımız firmalarla irtibata geçtik. Bu çalışmayı basının da sesiyle duyurarak güzel Zonguldak’ımızın bir marka şehir olması için ve tanıtımı için bir fırsat doğmuş oldu” dedi. (Öznur Güneş)


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın