İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fitch, kredi notumuzu bir basamak indirdi

İntegral Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu’nun, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, aldığı karara ilişkin değerlendirmesi:

Fitch, beklenildiği üzere kredi notumuzu bir basamak indirerek,  notumuzu  yatırım yapılabilir seviyesinin altına getirdi. Baktığımızda, verilen kararı sürpriz olarak değerlendirmiyorum. Fitch, haftalar öncesinden bu kararın sinyalini vermişti.
Piyasalarda sürpriz etkisi yaratmasını beklemiyorum ve bu beklentinin büyük ölçüde fiyatlamalara dahil edildiğini düşünüyorum. Not indiriminin asıl tahrip edici etkisini, 23 Eylül tarihinden sonra Moody’s ile yaşamıştık. O günden itibaren ağırlıklı olarak fon çıkışları oluşmuştu. Bundan sonrasında ise sınırlı etkiler görebiliriz. Fitch’in açıklamasına bakarsak, genel olarak Moody’s ile aynı söylem içerisinde. Cari açığın finansmanındaki bozulma ve mevcut  local iklimin, ekonomik performansı olumsuz etkileyeceğine yönelik beklentiler, not indiriminin temelini oluşturuyor.
Bundan sonrasına bakarsak; gerekli reformlar yapılırsa ve ekonomide dengeli büyüme sağlanırsa kredi kuruluşları tekrar indirdikleri notları yükselteceklerdir.

Hisse senedi piyasasında yabancı yatırımcılar almaya devam eder
Hisse senedi piyasasında, aralık ayında başlayan yabancı alımları, önümüzdeki hafta içinde yeniden devam edebilir. Tahvil piyasasında yine satışlar görülebilir ama çok büyük çıkışlar beklemiyorum. Fonların önemli kısmı, zaten Moody’s ile çıkmıştı. Dolar kurunda ise ani yükselişler beklemiyorum. Kurdaki oynaklığın giderek azaldığını izliyoruz ve bu seviyelerde yatay süreç devam edebilir. Kredi notunun, yatırım yapılabilir seviyesinde olmadığı dönemlerde de Türkiye’de, yabancı yatırımcılar vardı. Bundan sonra da yabancı yatırımcılar, olmaya devem edeceklerdir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın