İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

FLO’dan yüzde 26 satış artışı

Türkiye’de 50 yıllık deneyimiyle, ayakkabı perakende sektörünün lideri olan Flo Mağazacılık, Ocak ayının ilk 10 gününde satış performansını yüzde 26 düzeyinde arttırdı. Düzenlenen kampanyaların etkisinin yanı sıra Türkiye genelini etkisi altına alan yoğun kar yağışıyla birlikte özellikle kışlık bot ve ayakkabılarda satışlar yüksek miktarda artış gösterdi. Markanın bot satışları bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 34 düzeyinde artarken, kışlık ayakkabılarda ise yüzde 17 oranında artış kaydedildi. Kışlık botları ise outdoor ürünler ve kışlık ayakkabılar takip etti.

İndirim sezonuna ek olarak yapılan kampanyaların da satışa olumlu etkisi olduğunu belirten Flo Mağazacılık CEO’su Burak Övünç elde edilen rakamların, 2017 yılı için son derece umut verici olduğunu söyledi. Flo Mağazacılık’ın son yıllarda sergilediği yıllık yüzde 30 büyüme grafiğini 2017 yılında da sürdüreceklerini kaydeden CEO Burak Övünç açacakları yeni mağazalar ile Türkiye’nin her noktasına ulaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Övünç sözlerini şöyle sürdürdü: “Göstergeler ne olursa olsun, önce ülkemize sonra da kendimize güveniyoruz ve hızla büyümeye devam ediyoruz. Flo Mağazacılık olarak, bu yıl içerisinde yurtiçinde 40, yurtdışında de 45 olmak üzere toplam 85 tane yeni mağaza açacağız. Yine Türkiye’deki bir diğer perakende markamız Sport in Street mağazalarımız ise 2017 yılı sonunda ise 100 mağazaya ulaşacak. Avrupa pazarında ise gücümüze güç katan Reno markasıyla 500’ün üzerinde mağazamız var, büyümeye devam edeceğiz. Lumberjack markamızla da ayakkabı satışı konusunda iddiamızı sürdüreceğiz. 2017 yılı sonunda Lumberjack’in bağlı olduğu Brand Park ile İtalya’nın yanı sıra Fransa, İspanya, Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerinde yaklaşık 2 milyon çift ayakkabı satışı gerçekleştirmeyi öngörüyoruz.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın