İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BIC Angels girişimcilere Avrupa kapısını açtı

BIC Angels Kurucusu Dr. Joachim Behrendt ve Rainmaking Loft Kurucusu ve Genel Müdürü Tobias Wittich tarafından imzalanan protokol ile Türkiye ekosistemi ile Berlin ekosistemi arasında bir köprü kurulmuş oldu. Girişimler Berlin’den İstanbul ekosistemine ya da İstanbul’dan Berlin ekosistemine doğrudan adım atabilecekler. Türk yatırımcılar Avrupa’da yatırım yapabilecek, Türk girişimciler ise projelerini global pazara taşıyabilecekler.

Anlaşma kapsamında BIC Angels tarafından geliştirilen BIC101 Hızlandırma Programı’nda uygun görülen Türkiye’deki girişimler, Berlin’deki Rainmaking Loft’ta çalışabilecek. Rainmaking Loft’un yatırımcı ve Berlin ekosistemi networkünden faydalanabilecekler. Aynı şekilde BIC Angels da Rainmaking Loft ile ortak çalışmaları ve görüşmeleri neticesinde Berlin merkezli startuplar ile görüşebilecek, Avrupa’nın kalbindeki yatırım avantajlarından faydalanabilecek.

Girişimciler ve melek yatırımcılar tarafından yürütülen uluslararası bir girişim merkezi olan Rainmaking Loft startuplara, ortak çalışma alanlarına ve girişimcilik ile ilgili etkinliklere ev sahipliği yapıyor ve Berlin’deki ekosistemi canlı tutmayı amaçlıyor. Rainmaking Loft Berlin’de girişimciler yatırımcılar ile bir araya gelebiliyor, ortak çalışma alanlarında başka girişimler ile birlikte çalışabiliyor.

Türk melek yatırımcılar ve girişimciler Avrupa’nın kalbinde yer alacak

Avrupa’nın en gelişmiş melek yatırım ekosistemlerinden birinde Rainmaking Loft ile birlikte olmanın çok önemli olduğunu paylaşan Dr. Joachim Behrendt, kurdukları bağ ve iletişim ile birlikte İstanbul’daki girişimci ve melek yatırımcı evrenine önemli bir katkı sağlamayı hedeflediklerini paylaştı. Melek yatırımcılığın Türkiye’de emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Behrendt bu kapsamda bir köprü görevi üstlenmelerinin kendileri açısından gurur verici olduğunu söyledi.

Berlin Teknoloji ve Araştırma Senatosu Sekreteri Dr. Hans Reckers, imza töreni sırasında konuşmasını gerçekleştirdi. Berlin Ekonomi, Teknoloji ve Araştıma Senatorü Cornelia Yzer, “Berlin’in İstanbul’daki yeni iktisadi imajı meyvelerini vermeye başladı. Açılıştan günler sonra Türk melek yatırım ağı BIC Angels ve Berlin’deki girişimci kuluçka merkezi Rainmaking Loft iki şehirde de birlikle işler başarmak adına bir anlaşma imzaladı. Berlin ekonomisinin imajı 2015 yılında toplam 155 Milyon Euro ihracat gerçekleştirdiğimiz ve Berlin’in en önemli ticari ortaklarından Türkiye’de genişlemeye devam ediyor.” dedi.

Rainmaking Loft Kurucusu ve Genel Müdürü Tobias Wittich yaptığı açıklamada bu ortaklık ile Rainmaking Loft’un Türkiye’den gelecek girişimlere ev sahipliği yapmayı ve Berlin’deki girişimlerini İstanbul’a göndererek Türkiye’ye ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine ulaşmayı dört gözle beklediklerini belirtti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın