Sabancı Holding, Temsa İş Makinaları’nın, Japon Marubeni Corporation ile ortak olacağını bildirdi.

Sabancı Holding, Temsa İş Makinaları’nın, Japon Marubeni Corporation ile ortak olacağını bildirdi.

Sabancı Holding tarafından yapılan açıklamada, Temsa İş Makinaları’nın, Japon Marubeni Corporation ile ortak olacağı kaydedildi.

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Temsa Global Sanayi ve Ticaret AŞ’nin  bünyesindeki iş makinaları işinin, geçen yıl mart ayı sonu itibariyle, topluluklarının iş makinaları alanında gördüğü büyüme fırsatlarına paralel olarak, Temsa Global Sanayi ve Ticaret AŞ bünyesinden ayrıldığını ve iştiraki olarak yapılandırıldığını kaydetti.

Sektöre odaklanılması hedefi ile atılan bu adımdan sonra Temsa İş Makinaları’nın, iş kolu yönetiminde önemli uygulamaları hayata geçirdiğini aktaran Pekarun, pazar payında önemli kazanımlar elde ettiğini ve geleceğe dönük büyüme planlarını oluşturduğunu ifade etti.

Pekarun, şunları aktardı:

“Şimdi ise büyüme hedefine giden yolda, Japonya’nın dev kuruluşlarından, iş makinaları sektöründe de bir çok uluslararası distribütörlükleri olan Marubeni ile  bir ortaklık kurma çalışmalarına başlanmıştır. Şirketin hisse yapısında, Sabancı Topluluğu iştirakleri yüzde 51 oran ile çoğunlukta kalacaktır.  Bu ortaklık, şirketin iş makinaları sektöründe büyümesi için atılan bir adımdır. Süreç gerekli izinlerin alınmasından sonra tamamlanacaktır.”

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın