İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mondi Grubu ve WWF iş birliği yaptı

mondiMondi ve WWF International, ambalaj ve kağıt sektörlerinde çevre koruma ve gözetimi için stratejik ortaklık içinde birlikte çalışacaklarını açıkladı.

Global kağıt ve ambalaj grubu Mondi ve WWF International, ambalaj ve kağıt sektörlerinde çevre koruma ve gözetimini artırmaya odaklanan üç yıllık stratejik ortaklık içinde birlikte çalışacaklarını açıkladı.

Mondi’den yapılan açıklamaya göre, 30 ülkede faaliyet gösteren ve en önemli operasyonları Orta Avrupa, Rusya, Amerika ve Güney Afrika’da bulunan Mondi Grubu, dünyanın en büyük çevre koruma örgütü WWF ile imzaladığı ortaklık anlaşmasıyla, çevresel sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını yeni bir boyuta taşımaya hazırlanıyor.

Bu iş birliği, orman yetiştiriciliği ile odun hammaddesinden selüloz ve kağıt üretiminden başlayıp, ambalaj kağıdının oluklu mukavva ambalaja, sanayi tipi torbalara, ekstrüzyon (sıkma) kaplamalarına ve release kaplamaya dönüştürülmesine kadar tüm ambalaj ve kağıt üretimi faaliyetlerini gerçekleştiren Mondi Grubu’nun faaliyetlerinin ormanlar, iklim ve su üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeye ve sanayide sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmeye odaklanıyor.

Mondi Grubu Üst Yöneticisi (CEO) David Hathorn, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, “Mondi ve WWF, projeler üzerinde birlikte çalışmada başarılı bir birlikteliğe sahip. Bu uluslararası ortaklık güçlerimizi daha büyük ölçekte birleştirmemize olanak veriyor. Sürdürülebilir gelişme, işimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Sanayi ve ötesinde ayak izimizi azaltmaya ve sorumlu uygulamaları paylaşmaya devam ettikçe WWF ile birlikte çalışmaktan çok mutluyuz” dedi.

WWF International Genel Müdürü Jim Leape ise nüfus ve toprak için rekabet arttıkça yenilenebilir kaynaklara dayalı orman temelli sanayilerin hayati ekosistemlerin korunmasında ve yönetiminde önemli bir rol oynadığını belirterek, “Sürdürülebilir kaynak kullanımı ve doğayı korumayı seçen Mondi gibi şirketler bugün insanların ve gezegenin refahına katkıda bulunurken kendi uzun vadeli ayakta kalma yeteneklerini güvence altına almaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Mondi Grubu ve WWF arasındaki iş birliği üç temel konu üzerinde yoğunlaşacak. Güney Afrika’da Mondi’nin Sulak Alanlar Programı üzerine inşa edilen “Ekosistemi koruma ve gözetme” çalışması, Rusya’da ve diğer bölgelerde yüksek koruma değeri olan ekosistemlerin korunmasına ve Güney Afrika’da çok fonksiyonlu üretim ortamlarının değerini ve esnekliğini artırmaya odaklanacak.

Mondi’nin faaliyetlerinin su ve iklim ayak izini daha fazla azaltmak, kaynak verimliliğini, geri dönüşüm ve ürünlerin uzun ömürlülüğünü teşvik etmek amacıyla “üretimi koruma” konusu üzerinde durulacak.

Kağıt ve ambalaj ürünlerinde malzemelerin güvenilir sertifikasyonu ve verimli yaşam süresi kullanımı vasıtasıyla Mondi ürünlerinin çevresel performansının daha fazla güçlendirilmesi için de “ürün koruma” konusu üzerine yoğunlaşılacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın