Brisa, şehir içi ve şehirlerarasında yolculuk yapan vatandaşların yolculuklarına emniyetle devam etmelerini sağlamak için 360 derece lastik yönetimi hizmeti sunuyor.

Brisa, şehir içi ve şehirlerarasında yolculuk yapan vatandaşların yolculuklarına emniyetle devam etmelerini sağlamak için 360 derece lastik yönetimi hizmeti sunuyor.

Brisa açıklamasına göre, lastik yönetimi kapsamında yer alan Bandag kaplama hizmeti, filoların lastik maliyetlerini azaltırken diğer taraftan kaliteli malzeme ve doğru üretim koşullarıyla ülke ekonomisine olduğu kadar doğal kaynakların korunmasına da katkı sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, kaliteli bir otobüs veya kamyon lastiği ömrünün, kaplama teknolojisiyle iki ya da üç kez uzatılabileceğini belirterek, bu şekilde ticari araç sahiplerinin toplam lastik maliyetlerinde yüzde 40’a varan tasarruf sağlanabileceğini ifade etti.

Kamuoyunda kaplama lastiklerin trafik kazasına neden olabileceğine ilişkin yanlış bir anlayışın istenmeden oluştuğuna dikkati çeken Akpulat, bu noktada kaplamanın doğru ve standartlara uygun bir şekilde yapılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Akpulat, ülkede kaplama sektöründe doğru uygulamanın öneminin yasalarla desteklendiğini kaydederek, “Kaplama fabrikalarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan ‘ECE R-109’ regülasyonu ile kaplama alanındaki doğru uygulama standartları belirlenmiş ve kontrolü bu düzenleme çerçevesinde gerçekleşmektedir” ifadelerini kullandı.

Kaliteli malzeme ve doğru üretim koşullarıyla kaplama lastiklerin oluşturduğu riskin minimum seviyeye indirilebileceğine işaret eden Akpulat, sadece kaplama değil tüm lastiklerde kullanılabilir diş derinliğinin güvenli seviyede olması gerektiğini dile getirdi.

Akpulat, bazı Avrupa ülkelerinde kış regülasyonlarının bu seviyeyi 6 milimetreye kadar çıkardığını aktararak, şunları kaydetti:

“Ülkemizde de güvenli seviyenin yasal seviye olarak belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Brisa’ya kaplanması talebiyle getirilen lastikler, uzman personel tarafından kontrol edilir. Lastiğin gövdesi incelenir, güvenlik açısından tehlike oluşturabilecek durumda olmadığından emin olunur. Sadece bu kontrollerden geçip uygun olduğu düşünülen lastikler kaplanır. Kaplanabilecek lastiklerin doğru olarak seçilmesi için iş ortaklarımızı eğitimlerle desteklemekteyiz. Doğru kullanımda lastikler 3 defaya kadar kaplanabilir. Bu yaklaşımımız ve sektörde üstlendiğimiz sorumluluk bilincimizle M+S damgası bulunan kaplama lastiklerin kış şartları altındaki performanslarının uygun diş derinliğinde yeni lastikten farkı olmadığının altını çizmek isteriz. Ayrıca Brisa olarak yıpranmış lastikler kızaklama riskini artırdığı ve ıslak zeminde frenlemeyi azalttığı için sürücülere ısrarla lastiklerini uygun diş derinliğinde değiştirmelerini tavsiye ediyoruz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın