unnamed-47

Seramik Tanıtım Grubu,  sektörün 2023 yılında 3,5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla yurt dışına yönelik ilk tasarım yarışmasını başlattı.

Mimarlık sektöründe dünyanın en prestijli dergilerinden İngiliz “The Architects’ Journal” işbirliği ile düzenlenen yarışmada, adaylar Türk seramiğini kullanarak “kiosk” tasarlayacak.

Ödül töreninin Mart 2014’te Londra’da olacağını belirten STG Başkanı Bahadır Kayan, yarışma sayesinde uluslararası projelerden daha fazla pay almayı hedeflediklerini söyledi.

Seramik Tanıtım Grubu (STG), Türk seramiğinin dünya çapında kullanımını artırmak amacıyla bir ilke daha imza attı. Türk seramik sektörünün 2023 yılında 3,5 milyar dolar olan ihracat hedefine katkı yapmayı amaçlayan STG, mimarlık sektörünün dünyadaki en prestijli dergilerinden İngiliz the Architects’ Journal işbirliği ile yurtdışında ilk kez Seramik Tasarım Yarışması başlattı. Türk seramiğinden “kiosk” yapılmasının hedeflendiği yarışmada, ödüller Mart 2014’te düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı ve STG Başkanı Bahadır Kayan, İngiltere’nin uluslararası mimari projelerden büyük pay alan bir ülke olduğunu vurguladı. Kayan, düzenledikleri yarışma ile İngiliz mimarlık ofislerini etkilemeyi hedeflediklerini, böylece uluslararası eserlerinde Türk seramiklerine yer vermelerini istediklerini söyledi. İngiltere’nin, aynı zamanda 15 yıldan bu yana Türk banyo ve karo ürünlerinin en büyük üç ihracat pazarından biri olduğunu belirten Kayan, şöyle konuştu: “Halen İngiltere’de satılan her beş karo ürününden biri Türk üretimi. Türkiye bu pazardan yüzde 20 pay alıyor. Bu ülkeye ihracatımızı daha da artırmak üzere beş yıl sürecek bir planlamamız sözkonusu. İngiltere’nin en çok okunan sektörel dergisi The Architects’ Journal işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz Seramik Tasarım Yarışması ve ‘Westanbul Eastanbul’ etkinliği bunun bir parçası.”

Türk seramik ihracatının bu yıl 1 milyar doları geçmesini beklediklerini kaydeden Kayan, 2023 hedeflerinin ise 3,5 milyar dolar olduğunu söyledi.

İngiliz mimarlar İstanbul’da seramik eserleri inceledi

Yarışma kapsamında, İngiltere’nin dünyaca ünlü altı mimarlık ofisi “Westanbul Eastanbul” mimari hafta sonu etkinliğinde ağırlandı. Etkinlik boyunca İngiliz mimarları için Türk mimarlık tarihi ve Türk seramik tarihi üzerine sunumlar yapıldı. Katılımcılar ayrıca, Osmanlı mimarisinden günümüze gelen geleneksel yapıları, üretim tesisleri ve mağazaları gezerek projenin ön araştırma aşamasını tamamladı. İngiliz altı mimarlık ofisinin geleneksel Osmanlı bahçe köşkü formundan esinlenerek tasarlayacakları çağdaş ‘kiosk’ tasarım konseptleri ise 2014 Şubat ayında bir ay boyunca sürecek bir sergi ile Londra’da tasarım dünyasının beğenisine sunulacak.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın