GLASSHOUSE Türkiye, kurumların gelecek vizyonlarını, teknolojik çözümlerini ve yenilikleri katılımcı kitle ile paylaştıkları Ankara BT Vizyon Toplantısına katıldı. Toplantıda GlassHouse Türkiye Kıdemli Danışmanı Hakan Dincel’in yaptığı “KAFAM RAHAT” başlıklı sunum katılımcılar tarafından beğeni ve ilgiyle takip edildi.

unnamed-46

Dinleyicilere mizahi bir yaklaşımla seyehat yastığı da hediye edilen toplantıda en yeni kurumsal veri yedekleme teknolojileri ve uygulamalarını anlatan Dinçel; “Yapılan araştırmalara göre dünyadaki toplam verinin %90’ı son 2 yılda oluşmuş. Tek başına bu bilgi bile karşı karşıya olduğumuz büyük dönüşümün apaçık habercisi. Aslında bu büyük dönüşüm çok da yeni sayılmaz; 90’ların sonunda kendini göstermeye başlamıştı. O yıllarda bu büyük veriyi yönetmeyi becerebilen Google, bir anda diğerlerinin arasından başarılı bir şekilde sıyrılmasını bildi. Bugün artık tepedeki az sayıda firmanın değil, irili ufaklı yüzbinlerce firmanın ister istemez gündemine girdi ve gündemlerini belirlemeye devam ediyor. Dolayısıyla sektörde bu alana yönelik çok daha fazla çözüm ve teknoloji görmemiz, gelişmelere şahit olmamız kaçınılmaz” diyerek veri yedekleme ve tekilleştirmenin önemine değindi;

“Her geçen gün inanılmaz bir hızla büyüme gösteren veriler tüm kullanıcıların en değerli varlıklarıdır; bu varlıkların en güvenli şekilde depolanıp korunmasıysa en önemli konudur. Yedekleme konusunda geçmişteki süreçlere baktığımızda gerek operasyon, gerekse de sistemler açısından konunun BT için çok yorucu olduğunu görmekteyiz. Bu alanda yaşanan çeşitli zorluk ve sıkıntılar yedeklemede gerçekten önemli bir fark yaratan ‘Tekilleştirme Teknolojisi’ni ortaya çıkardı.

Tekilleştirme teknolojisini tercih eden kurumlar yedekleme alanlarından geri dönüşleri hem garantili hem de iş ihtiyaçlarını karşılayabilecek hızda gerçekleştiriyor. Bu teknoloji sayesinde yedekleme alanında duyulan ihtiyaçların nerdeyse tamamı, kaynakların sadece % 10’u ile karşılanabilecek durumda. Birbirini tekrar eden veri bloklarının sadece bir kere depolanmasını sağlayan bu teknolojiyle, aynı fiziksel kaynaklar kullanılarak daha fazla veri saklanabiliyor. Bu da maliyet, zaman ve verimlilik anlamında çok önemli avantajlar sağlıyor.”

Verilerin en güvenli şekilde korunmasının her zaman BT çalışmalarının en önemli konusu olarak gündemdeki yerini koruyacağını belirten Dinçel; “Biz de GlassHouse Türkiye olarak deneyimli uzman ekibimiz ve yine bu alanın en ileri teknolojisini sunan iş ortağımız EMC’nin çözümleriyle fark yaratmaya; kurumların yedekleme alanındaki tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Müşterilerimiz ve iş ortağımız nezdinde oluşturduğumuz güveni pekiştirmek adına her gün bir öncekinden daha yoğun emek sarfedeceğiz. Bizimle iş ilişkisi içinde olan hemen herkesin yaşadığını gözlemlediğimiz “GlassHouse Türkiye varsa kafam rahat…” hissini daha da yaygınlaştırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın