ayse oren TİM Mehmet Büyükeksi

Türk tasarım endüstrisinde pek çok ilki üzerinde barındıran modüler kitaplık Change’i tasarlayan Ayşe Ören, aynı anda üç sergide birden bulunmanın heyecanı içinde olduklarını söyledi. 28 – 30 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’ndaki sergide, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükelçi’nin Change’i beğeniyle incelediğini hatırlatan genç tasarımcı Ayşe Ören, Büyükelçi’nin kendisine, “İhracatımızı 2023 hedefleri ile uyumlu bir şekilde artırmanın reçetesi daha fazla katma değer üretmeye yönelik inovasyon, tasarım, marka ve Ar-Ge yatırımından geçiyor. İnovasyona bu nedenle büyük önem veriyoruz. Ar-Ge çalışmalarının ticarete dönüşmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda inovasyon alanında sizin gibi gençlerin tasarımları sayesinde, Türkiye’yi daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyoruz” diye söylediğini belirtti.

Change, zorlu bir rekabet ortamında kendine yer buldu Türkiye’nin deyim yerindeyse tam anlamıyla, Ar-Ge, teknolojik ürün ve tasarımda seferberlik başlattığını ifade eden Ayşe Ören, “Klasik duvar kitaplıklarından farklı olarak tasarladığım Change ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) Mobilya Ar-Ge Proje Yarışması’nda finale kaldı, zorlu bir rekabet ortamında kendine yer buldu. Farklılıklarıyla öne çıkmayı başarmış ürünümüz Change bu nedenle, haklı olarak, ülkemizin en önemli sergilerine davet ediliyor” dedi. Bugünün dünyasında şirketlerin, eskisinden daha büyük bir yarış içinde olduğunu belirten Ayşe Ören, “Bu yarışta başarı kapısını aralamanın yolu da yüksek teknoloji ve işlevsel tasarımlardan geçiyor. Hayatın dönüşüm ve değişim sürecinden esinlenerek, sanatın soyutlayıcı yönünü ön plana çıkaran tasarımlara odaklandık. Change, evrensel bir kavramı, barışı sembolize ediyor. Üstten bakıldığında barışı simgeleyen Change’in çok fonksiyonlu yapısıyla görenleri etkileyeceği inancındayım” diye konuştu.

Sırada, Teknogirişim Zirvesi var!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verdiği Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı sayesinde gerçekleşen bir projenin ürünü olan Change, 4 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek Teknogirişim Zirvesi’nde boy gösterecek. Ayşe Ören Designart’ın hedefinin yeni teknolojileri kullanarak, kültürümüzün evrenselleşmesine katkıda bulunmak olduğunu belirten genç tasarımcı Ayşe Ören, “Tasarımların teknoloji ve bilimle şekillendirilmesi heyecan verici. Ayşe Ören Designart olarak bunun uygulanması için çalışmalar yapıyoruz. Change’i de böyle bir teknogirişim ekosistemi içerisinde ürettik. Türkiye İnovasyon Haftası’nda beğenilip, ilgi gören Change’i şimdi de Teknogirişim Zirvesi’nde sergileyeceğiz. Bu, Change’in 2013’teki son sergisi olacak. Yeni yılda ise hoş sürprizlere hazır olmak gerek” diye belirtti.

Teknogirişim örneği: Ayşe Ören Designart

Sanayi Bakanlığı’ndan 2010’da “Teknogirişim sermayesi desteği” alarak kurulan ilk tasarım firması olan Ayşe Ören Designart, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi teknoparkının kuruluş şirketleri arasında yer aldı. Bu girişim, Ayşe Ören Designart’a teknoparklar bünyesine kabul edilen ilk tasarım firması olma özelliği sağladı.

Modüler kitaplık Change, barışı simgeliyor

Yalınlık esas alınarak tasarlanan kitaplık Change, üst görünüşü barışı sembolize ediyor. Klasik duvar kitaplıklarından farklı olarak, her yönden ulaşımı olan Change; geometrik olarak kare, yuvarlak ve üçgen formlardan oluşuyor, bu formlar birbirinin tamamlayıcısı olarak çalışıyor. Change’de raflar; kiriş olarak çalışırken, alttaki raf için dayanak oluşturuyor ve açılmayı önlüyor. Kolonlar ise rafların arasından geçirildiği için hem modülerlik sağlanıyor hem de taşıyıcılığı artırıyor. Renk seçeneği, kullanıcının isteğine göre değişirken, kişiselleşmeye olanak sağlıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın