Tire Süt Kooperatifi, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Koyun Keçi Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin destek verdiği II. Tire Süt Sempozyumu, 5 Aralık’ta Tire Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Sempozyumda, ASÜD Genel Sekreteri Dr. İsmail Mert, Türkiye Süt Sektörü konulu bir sunum yapacak.

Düzenleme Komitesi Başkanlığını Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uysal’ın üstlendiği sempozyumda, süt işletmelerinin sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak. Sempozyumda; Türkiye süt sektörü analizi, Gıda güvenliği açısından çiğ süt kalitesi, Süt sektöründe örgütlenme modeli, Süt işleme tesislerinde modernizasyon ve yenilikler, Süt ürünlerinde aflatoksin ve antibiyotik konuları, uzmanlar tarafından masaya yatırılacak.

“Tire için bu sempozyum büyük şans.” diyen Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Harun Uysal, “Bölgemizdeki süt işletmelerini bir araya getirerek süt sektörüne katkı sağlamak istiyoruz. İzmir, Türkiye süt üretiminde birinci sıraya yerleşti. Bölgemizdeki ciddi anlamdaki süt ve süt ürünleri üretiminin uluslararası standartlara getirilmesi ve gerekli koşulların sağlanması için bu tür etkinliklerin önemli olduğuna inanıyorum.” dedi.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise “Süt hayvancığında küçük aile işletmelerinin kooperatifler veya birlikler eliyle örgütlenerek, yaşatılması gerekmektedir.  Çiğ sütte asıl sorun fiyat oluşumunda değil, yüksek maliyet rakamlarındadır.” şeklinde konuştu.

Sempozyuma, özellikle Küçükmenderes Bölgesi süt ve hayvan işletmelerinden yoğun ilgi bekleniyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın