Otokar, araçlarının motor bölmesinde ses emici olarak BASF’nin ürettiği Basotect® köpüğünü kullanmaya başladı.

BASF açıklamasına göre Otokar, çeşitli akustik parçaları tasarlamak ve üretmek üzere, Recticel firmasının İstanbul’daki dönüştürme tesisi Teknofoam ile iş birliği yapıyor. Teknofoam ise motor bölgesinde ses emici olarak kullanmak üzere BASF’nin ürettiği hafif melamin reçinesi köpüğü Basotect G’yi seçti. Alev geciktirici özellikli açık hücreli köpük, orta ve yüksek frekans aralıklarında yüksek ses emme oranı sağlıyor.

Teknofoam’ın otobüs motorlarında Basotect® kullanmaya karar vermesiyle BASF’nin ürettiği köpük artık tüm önemli ulaşım araçlarında kullanılmaya başlandı. Basotect®’in akustik özellikleri otomobillerde, tramvaylarda, trenlerde ve uçaklarda daha sessiz seyahat koşulları yaratıyor.

Açıklamada Otokar Satın Alma Müdürü Zafer Doğruyol, BASF köpüğünün avantajlarını şöyle anlattı:

“Teknofoam’ın kullanmakta olduğu Basotect® bazlı çözüm, geçtiğimiz yıllarda yaygın bir şekilde kullanılan yalıtım malzemesi olan camyününden veya taşyününden daha hafif bir malzeme. Bu, hafiflik, yakıt tüketiminde ve CO2 emisyonlarında azalma sağlıyor. Ek olarak Basotect®, gürültü yalıtımı ve yangın güvenliği konusunda tüm Avrupa standartlarını karşılıyor. Otobüslerimizi ihraç etmemiz nedeniyle bu özellik Otokar için son derece önem taşıyor.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın