haber7

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Desteklere Kurumu’nun (TKDK)  %65 oranında destek verdiği, 1 milyon 530 bin TL yatırımla kurulacak 250 büyük başlık hayvancılık tesisinin inşası sürüyor.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, beraberinde Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır ve TKDK Çankırı İl Koordinatörü İsmail Sönmez ile birlikte yatırım alanında incelemelerde bulundu. Proje ile ilgili bilgi veren Sönmez, 1 milyon 530 bin liralık yatırım için TKDK tarafından %65 oranında destek sağlandığını açıkladı.

İnşa çalışmaları devam eden tesisin işletmecisi Yüksel Filiz ise 255 baş besi hayvanı kapasiteli tesiste, gübre havuzu ve hasta hayvanlar için karantina binası olacağını, ayrıca biyogazdan elektrik üretimi ile ilgili projeleri için Alman yatırımcılar ile görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Vali Özcan da, proje için TKDK yetkilileri ve Yüksel Filiz’i tebrik etti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

2 thoughts on “TKDK desteğiyle Çankırı’ya 250 başlık hayvancılık tesisi”

  1. sistem adamı olan aişliyor a gardaşım.kıçımızı yırttık 3 kuruş kredi için,30 tane ipotek istediler.kimi kandırıyonuz siz.80 bin tl krediye 300bin tl lik ipotek istediler.bumu destek kredisi.adam kendi malını satsa zaten krediye ihtiuacı yok geçin bu ayakları.koktu artık.

  2. izmir bergama da 10 bin donum mera kenarında faal satılık inek çiftliğim vardır. 05336556324 Veteriner hekim aykut koçak

Bir yanıt yazın