Dünyanın önde gelen yüksek kaliteli çikolata ve kakao üreticisi Barry Callebaut, Türkiye’deki ilk Chocolate Academy™ merkezini, şirketin EEMEA bölgesinin merkezi olan İstanbul’da açtı. Geniş workshop yelpazesi, şefler ve çikolata uzmanları için özel demo programları sunan merkez, şirketin bünyesinde bulunan dünya çapındaki 16. Chocolate Academy™ olacak.

En son teknoloji ekipmanları ve workshop uygulamaları ile her seviyeden çikolata ile çalışan, ilgilenen, yeni teknikler öğrenmek isteyen, Türkiye pazarına özel trendleri ve reçeteleri yakından takip etmek isteyen herkese açık olan merkez; çikolatacılar, HORECA sektöründe olan şefler, pastacılar ve diğer tüm çikolata ile ilgilenen uzmanlar için çok geniş bir workshop programı ve demo hizmeti veriyor.

Chocolate Academy™ Merkezi, Barry Callebaut’un global gurme çikolata markaları Callebaut®, Cacao Barry® ve Carma®’nın 150 yıldan fazladır sahip olduğu bilgi ve tecrübelerini aktaracak. Merkez ayrıca profesyonellerin bilgi paylaşımlarında bulanabileceği, sohbet ortamlarının olacağı bir buluşma yeri olacak.

resim5_1

Chocolate Academy™ Merkezi’nin Teknik Danışmanı ve Müdürü Marc Pauquet, merkezle ilgili olarak şunları söyledi:

“Merkezimiz çikolata ile ilgili tüm ihtiyaçları karşılayacak, çok geniş bir workshop programına sahip. Başlangıç seviyesinden ileri seviye deneyimli şeflere kadar herkes bizde bir şeyler bulacaktır. Birçok Türk çikolatacı ve çikolata sever, çikolatayı öğrenmek ve kendilerini geliştirmek için Avrupa’ya seyahat ediyorlardı. Artık aradıkları yüksek seviye bir çikolata merkezi, İstanbul’da.

Aynı zamanda bünyemizde bulunan teknik danışmanlarımız, marka elçilerimiz ve gıda sektöründe bulunan tüm profesyonellerle bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Onlarla birlikte Türkiye’ye özgü yerel tatlar, yeni reçeteler yaratacağız ve çikolatayı daha farklı daha yenilikçi nasıl kullanırız, onun yollarını araştıracağız.”

Chocolate Academy™ İstanbul, Barry Callebaut’un tüm dünyanın önemli merkezlerinde bulunan diğer 15 Akademi ile entegre olacak. Her yıl yaklaşık 38 bin profesyonel ve çikolatacılar Chocolate Academy™ Merkezlerinde workshoplara katılıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın