Oracle’da Türkiye EPM Satış Lideri Evrim Akpınar, Detaysoft Satış ve Pazarlama Direktörü oldu.
Oracle’da Türkiye EPM Satış Lideri Evrim Akpınar, Detaysoft Satış ve Pazarlama Direktörü oldu.

SAP danışmanlığı alanında Türkiye’nin büyük iş ortaklarından biri olan SAP’nin Gold Partner’ı Detaysoft, Oracle’dan yönetici transfer etti. Oracle Türkiye EPM Satış Lideri Evrim Akpınar, Detaysoft Satış ve Pazarlama Direktörü oldu. Akpınar, hedefinin “Detaysoft’u bulut, mobil, veritabanı & teknoloji ve analitik uygulamalar alanında ilk akla gelen iş ortağı yapmak” olduğunu söyledi.

İş uygulamalarında dünya lideri olan SAP’nin Türkiye’deki Gold Partner’ı ve büyük iş ortaklarından Detaysoft, Oracle’dan yönetici transfer etti. Oracle’da Türkiye EPM Satış Lideri Evrim Akpınar, Detaysoft Satış ve Pazarlama Direktörü oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu olan ve Yeditepe Üniversitesi İşletme bölümümde yüksek lisans yapan Evrim Akpınar, profesyonel iş hayatına 1995 yılında başladı. Bimsa’da sırasıyla danışman, proje yöneticisi, danışmanlık birimi müdürlüğü ve iş geliştirme yöneticiliği yapan Evrim Akpınar, 2008 yılında Oracle’a geçti. Oracle’da Türkiye’nin de bir parçası olduğu Doğu Avrupa, Eski Sovyetler Birliği, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinin yer aldığı ECEMEA bölgesinde Kurumsal Performans Yönetimi ürün ailesinin İş Geliştirme Yöneticiliğini yaptı. Ardından aynı ürün grubunun Türkiye’de Satış Lideri olarak görev yaptı.

“Çözüm odaklı iş geliştirme birimleri kuruyoruz”

2013 yılının Ekim ayında Detaysoft’a transfer olan Evrim Akpınar, Detaysoft’a transferi ve hedefleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “SAP iş uygulamalarında dünya lideri. Son yıllarda yaptıkları satın almalar ve yenilenen stratejisi ile birçok farklı alanda dünya liderliğine oynuyor. Detaysoft da SAP danışmanlığı alanında Türkiye’nin büyük iş ortaklarından biri. Pazardaki bu potansiyeli ve gereksinimi görüp son dönemde çok doğru adımlar attı. Kazanan bir çözümün kazanan iş ortağında çalışmak istedim. Hedefim; Detaysoft’u konvansiyonel iş uygulamaları danışmanlığının yanı sıra bulut, mobil, veritabanı & teknoloji ve analitik çözümleri alanında ilk akla gelen iş ortağı yapmak. Hem mevcut hem yeni müşterilerimiz ile uzun soluklu işbirlikleri kurmak ve şirket olarak gücümüzün kaynağıolan iş uygulamaları alanında bu konumu korumak ve devam ettirmek. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için satış ekibimizi büyütüyoruz. Daha aktif bir pazarlama için yeni ekip arkadaşlarıyla çalışıyoruz. Sektörel ya da çözüm odaklı iş geliştirme birimleri kuruyoruz.”

“Müşterinin iş ortağı ve yol arkadaşı olmalısınız”

Satış ve pazarlama açısından sektörü değerlendiren Evrim Akpınar, “Temelde sattığınız şey bir yazılım ve bunu mümkün olan en iyi şekilde bir şirketin kullanımını sağlayacak olan danışmanlık hizmetleridir. Yazılım işin görülen kısmı. Danışmanlık tarafında ise siz belli varsayımlarla müşterinin beklentilerini karşılayacak proje kapsamını, süresini ve ekibini belirlemeye; müşteri de sizin bu konuda yetkin ve yeterli olduğunuz konusunda emin olmaya çalışıyor. Her iki taraf için karar vermesi ve yönetmesi oldukça zor ve içinde belirsizlikler taşıyan bir süreç. Bu konuda kendiniz emin olmanız ve bu güveni müşterinizin gözünde yaratmak zorundasınız. Müşteriniz sizi iş ortağı ve uzun yol arkadaşı olarak görüyorsa, siz bunu sağlayabiliyorsanız kazanıyorsunuz. Bu da özel satış stratejileri ve emekle ince ince dokunan bir yaklaşım gerektiriyor.”

Bimsa’da 11 yıl Oracle’da da 5 yıl gibi uzun bir süre çalışan Akpınar, bir iş yerinde uzun süreli çalışmanın hem kurum hem çalışan açısından çok ciddi katkıları olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Mezun olduğumda şirketlerin süreç optimizasyonunu yazılım geliştirerek sağlamak üzere bir kariyer planlaması yapmıştım. Ancak iş hayatının içine girince paket programların varlığını ve bunların arasında pazar liderinin SAP olduğunu gördüm. Bu nedenle bir hedef revizyonu yaparak SAP danışmanlığı dünyasına girmeye karar verdim. Çalıştığım kurumlarda da hep uzun süre çalıştım. Çünkü çalıştığınız iş yeri ve sektör dinamik ise aynı yerde uzun süre çalışmanın ortaya koyacağınız katma değer açısından daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Burada bence önemli olan; ‘kendinizi geliştiriyor musunuz, şirketinize fayda sağlıyor musunuz ve hak ettiğiniz çalışma koşullarına sahip misiniz’ sorularının yanıtlarını gerçekçi bir şekilde bulmak. Yanıtlar olumluysa o iş yerinden emekli olacakmış gibi çalışmak en güzeli” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın