İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yakup 2’ye talip var

Son zamanlarda kulis sayfalarımızda en çok yer bulan duyumlar, yeme içme sektörüne yönelik. Bunun nedeni ise Ferit Şahenk, Ali Sabancı gibi işadamlarının bu sektöre yatırım amaçlı olarak ilgi göstermesi. İlk olarak Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Nusr-et’e ortak olarak bu alana ilgisini göstermişti. Ardından Kahve Dünyası’na ortak olan Şahenk, Zuma, Vogue, Da Mario, Anjelique gibi markaları bünyesinde bulunduran Doors Group’a, ardından da Borsa İstanbul Lokantası, İstinye’deki Masa Restoran’ın da sahibi olan Sele Group’a ortak oldu.

Öğrendiğimize göre, yeme-içme sektöründeki yelpazesini genişletmek isteyen Şahenk ve ekibinin arayışları devam ediyormuş. Şimdi ekip eski İstanbul meyhanelerini inceliyormuş. Hatta Asmalımescit’teki Yakup 2 Restaurant’ı gözlerine kestirmişler; teklif götürmeyi planladıkları kulaklarımıza çalındı.

Bilindiği üzere Yakup 2’nin sahibi Yakup Arslan nisan ayında vefat etmişti. 1970’li yılların başından bu yana sektörde olan Arslan, bugünkü meyhanesini 1982’de açmıştı. Gecede 350 kişi ağırlayabilecek kapasiteye sahip olan meyhanenin yönetimini şu anda Yakup Arslan’ın oğlu Yıldıray Arslan yapıyor. Konuyu sorduğumuz Arslan, Ferit Bey’in ekibinden kendilerine resmi bir teklif gelmediğini söylüyor. Arslan, “Zaten biz ortaklığa sıcak bakmıyoruz” demekle yetiniyor…

Para Dergisi

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın