Türkiye’nin en genç bankalarından biri olan Fibabanka da kredi kartına kavuşuyor. Bankacılık kesimini yakından takip edenler hatırlarlar, 2006 yılında Finansbank’ı Yunanlı NBG gruba satarak Türk bankacılık sisteminden çıkan duayen bankacı Hüsnü Özyeğin bu ayrılığa ancak beş yıl dayanabildi ve 2010 yılında Millennium Bank Türkiye’nin yüzde 95 hissesini satın alarak sektöre geri döndü. Özyeğin aldığı bankanın adını Fibabanka olarak değiştirdi. Satın alındığı tarihte 18 şubeli bir banka olan Fibabanka aradan geçen üç yılın sonunda 57 şubeli bin 100 çalışanlı bir banka halini geldi.

Fibabanka’nın bundan sonraki hedefi ise, en geç 2015 yılında 100 şubeli bir banka haline gelmek. Geçtiğimiz günlerde bankanın bir etkinliğinde bir araya geldiğimiz Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar, ekonomik şartlara uygun hızda şubeleşmeyi sürdüreceklerini belirtip, “Aslında Hüsnü Bey’e (Özyeğin) kalsa hemen 200-300 şubeli bir banka olacağız” diyerek bankanın büyüme stratejisi hakkında ipucu da verdi.

Banka son üç yılda şubeleşme konusundaki çalışmalarının yanı sıra tüm bankacılık hizmet ve ürünlerini tamamlamak için de son sürat çalışıyor. En son kredi kartı üzerinde çalıştıklarını ve süreci tamamlamak üzere olduklarını açıklayan Bekir Dildar, aralık veya ocak ayında müşterilerine kredi kartı vermeye başlayacakları bilgisi veriyor. Bu konuda Garanti Bankası’nın kart programı olan Bonus ile anlaştıklarını söyleyen Dildar, “Aralık ayında kredi kartımızın lansmanını yapmayı planlıyoruz. Yetiştiremezsek en geç ocak ayında bu işlemi tamamlamış olacağız” diyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın