Rusya’da faaliyete geçen ilk Türk bankası unvanına sahip Yapı Kredi Bank Moscow, Rusya pazarında 25’inci yılını geride bıraktı. Rusya’daki altı Türk bankası arasında sermaye yeterliliği ve aktif karlılığında ilk sırada yer alan Yapı Kredi Bank Moscow kurumsal ve ticari bankacılık hizmetlerine odaklanıyor.

Yapı Kredi açıklamasına göre, Yapı Kredi Bank Moscow Genel Müdürü Boğaçhan Güller, Rusya’da bankacılık sektörüne ilk adım atan Türk kuruluş olmanın verdiği tecrübeyle Yapı Kredi’nin geniş şube ve müşteri ağının da katkısıyla rekabette öne çıkan bir çizgi yakaladıklarını belirtti.

Güller, Yapı Kredi’nin müşteri odaklı yaklaşımını ve “Akıllı Büyüme” stratejisini Rusya’da da uygulayıp iki ülke arasındaki ticaret hacmine katkıda bulunduklarına dikkati çekerek, “Rusya’da faaliyet gösteren Türk kurumsal ve ticari müşterilerimizin yanı sıra yatırımcılara da geniş kapsamlı bankacılık ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz. Türkiye’ye yatırım yapan Rus müşterilere de hizmet vererek Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine de tam 25 yıldır katkı sağlıyoruz” dedi.

Rusya’nın kendileri için son derece önemli ve büyümeyi planladıkları bir pazar olduğunu belirten Güler, “Güçlü sermayedarlarımızın da desteğiyle önümüzdeki yıllarda sektör ortalamasının üzerinde büyümeyi amaçlıyoruz. Büyümemizin motoru Rusya pazarına giriş yapan Türk şirketler ile çok uluslu firmalar veya Rus müşterilerimiz olacak. Rusya’daki başarılarımıza yenilerini katarak, daima müşterilerimize ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın