İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de iş jeti üretimi için görüşmeler sürüyor

Eclipse 500 çift motorlu hafif jetin Türk ortağı EA Havacılık, bu yıl 7-9 Aralık tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirilecek olan MEBA 2010 Havacılık Fuarı’na katılıyor. İş jetleri pazarını oluşturan tüm modellerin sergileneceği fuar ile EA Havacılık Orta Doğu pazarındaki varlığını güçlendirmeyi ve Eclipse 500 uçağını Avrupa’dan sonra Orta Doğu pazarında da tanıtmayı hedefliyor.

Kurulduğu günden bugüne kadar EBACE Cenevre, Airex İstanbul ve AVEX Sharm-El-Sheikh İş Jeti Fuarlarına katılan Eclipse 500 ile katıldığı her fuarda başarılı konsepti ve ekonomik avantajlarının yanı sıra Türk ortaklığı ve yeniden yıldızını parlatan başarı hikayesi ile de ilgileri üzerine çekmeye devam ediyor.

2009 yılında Eclipse Aerospace’ın kurucu ortağı olarak havacılık sektörüne hızlı bir adım atan EA Havacılık aynı zamanda Eclipse 500 uçağının Avrupa, Rusya ve Orta Doğu Satış Temsilciliğini de üstleniyor. EA Havacılık ayrıca İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yer alan Avrupa’nın ilk Eclipse Aerospace Platin Servis Merkezi ile Eclipse 500 sahiplerine bakım, onarım ve geliştirme hizmetleri sunuyor.

Dünyanın ilk çift motorlu hafif jeti olan Eclipse 500, uygun fiyatı ve operasyonel kabiliyetleri ile en çok tercih edilen hafif jet olmaya devam ediyor. En yakın rakibinden yüzde 40 daha az yakıt harcayan Eclipse 500 şu anda dünyada 260 kişi tarafından kullanılıyor.

Bağımsız pazar araştırmaları önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünyada 3 bin ile 4 bin arası hafif jete ihtiyaç duyulacağını ortaya koyuyor. Bu ihtiyacın yarısından fazlasını karşılamaya hazırlanan Eclipse Aerospace, Türk ortağı EA Havacılık’ın da etkisi ile Türkiye’de yeni bir üretim bandı için görüşmelerini ve böylece satılan her uçaktan yerel ekonominin de büyük bir pay alması için çalışmalarını sürdürüyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın