Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörüne yenilikçi ve yaratıcı genç tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından her yıl düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması’nın bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilecek.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Burak Sertbaş, sektörde büyük bir tasarımcı açığı bulunduğunu belirterek, bu yıl 6’ıncısı düzenledikleri Moda Tasarım Yarışması’na rekor düzeyde başvuru olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Sertbaş, yarışmayla ilgili bilgiler verdi.  Sertbaş, “EİB Moda Tasarım Yarışması hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe tasarım bilincinin gelişimi konusunda önemli bir gelişme ortamı yaratıyor. Türkiye’de çok şehirde, çok sayıda tasarım yarışmaları düzenleniyor. Bu yarışmalar sektöre genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırıyor. Bu yıl şu ana kadar 400 başvuru oldu. 26 Kasım son başvuru tarihine kadar 800 başvuruya ulaşmayı hedefliyoruz. Başvuru sayısının rekor düzeye ulaşması bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Bugün sektörde her firma tasarımcı çalıştırıyor

Hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren firmaların 10 yıl önce pazarlama dahi yapmadıklarını, Avrupalı alıcıların sipariş vermek için Türkiye’de konfeksiyon firmalarını bulduğunu anlatan Sertbaş şöyle devam etti: “Sonraki yıllarda pazarlama devreye girdi. Bizler alıcıların ayağına gitmeye başladık, yaptığımız koleksiyonları müşterilerin beğenisine sunar olduk, şimdi ise müşteriler bizden tasarım bekliyor. Bu, müşterinin de işine geliyor, tasarım maliyetlerini düşürüyorlar. Bu nedenle tasarımcı ihtiyacı çok büyük. Sektördeki hemen hemen bütün firmalar en az bir tasarımcı istihdam ediyor. Şu anda sektörde her firma tasarımcı arıyor. Sektörde görev alacak tasarımcıların kariyer olarak önü çok açık. Kendini kabul ettiren her tasarımcı iyi ücretler alıyor. Yeter ki çizdiği ürün satılabilir olsun.”

Ana tema doğal büyü

Yarışmanın bu yıl EİB Moda Tasarım Yarışması’nın ana temasının ”Doğal Büyü” olacağını dile getiren Sertbaş, doğal büyünün sembolü olarak tavuş kuşunun renk bileşimini seçtiklerini, toplam 200 bin liralık bir bütçe ayırdıklarını, birinciye 10 bin, ikinciye 6 bin ve üçüncüye 4 bin lira ödül vereceklerini belirtti. Sertbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Üretim ülkesi olmaktan tasarım ve pazarlama ülkesi olmaya geçmenin adımlarını atıyoruz. Bu yarışlarla gençleri bu yöne odaklama imkanı sağlıyoruz. Yarışmamız, artık gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerliyer. Her sene bir öncekinden daha güzel yarışma organize ediyoruz. Buradan derece almış gençlerimiz şu anda ülkenin en ünlü şirketleri içinde çalışıyor veya yurt dışından davet aldılar.”

Yarışma kapsamında 26 Kasım’da başvuruların sona ereceği, final jürisinin değerlendirmesi sonrası 10 finalistin belirleneceği, ödül töreni ve final defilesinin ise 18 Mart 2011 tarihinde yapılacağı kaydedildi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın