Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Bakanlığı organizasyonu ile her yıl düzenlenen Tarımsal Mekanizasyon Kurulu?nun 2010 yılı olağan toplantısı, 20-21 Eylül tarihlerinde Hatay?da gerçekleştirilecek.

Tarımsal Mekanizasyon Kurulu toplantısında araçların imal, tadil ve montajı hakkında yönetmelik çerçevesinde ziraat mühendislerinin yasal yetkilerinin etkin kullanımı konulu raporun sunumu ve değerlendirilmesi bekleniyor. Kurul toplantısında ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı?nın yeniden yapılandırılması kapsamında tarımsal mekanizasyon alanında görev tanımlamasının yapılması,  Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Derneği?nin (TARMAKBİR) sektörel sorunların çözümüne ilişkin önerilerinin görüşülmesi, çiftçi kullanımındaki ilaçlama makinaları için periyodik kontrol sistemi geliştirilmesi konusunda düzenlenen toplantı sonuç raporunun değerlendirilmesi, tarımsal bilişim teknolojileri ve hassas tarım konularında oluşturulan çalışma grubu faaliyetlerinin değerlendirilmesi, tarımsal mekanizasyon araç deney raporlarının internet ortamında yayımlanması ve kurumların deney altyapılarına göre yetkilendirilmesi önerilerinin değerlendirilmesi, süt sağım tekniği konusunda düzenlenen Sürdürülebilir Kalite Çalıştayı sonuç raporunun incelenmesi; Periyodik Kontrol Ölçüm ve Değerlendirme Protokol Taslağı hazırlanması konuları ele alınacak.

?Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Çerçevesinde Alternatif Mekanizasyon Modelleri? konusunun da değerlendirileceği toplantıda, koruyucu toprak işleme ve doğrudan ekim konusunda düzenlenen çalıştay sonuç raporunun, TİGEM çalışmalarının ve bu konuda yapılması gereken çalışma önerileri değerlendirilecek.

Bilindiği üzere bir üretim teknolojisi olan tarımsal mekanizasyon; tarım alanlarını geliştirmek, her türlü tarımsal üretim yapmak ve tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi işlemlerini yerine getirmek amacı ile kullanılan her türlü enerji kaynağı, mekanik araç ve gerecin tasarımı, yapımı geliştirilmesi, dağıtımı, pazarlaması, yayımı, eğitimi, işletilmesi ve kullanılması ile ilgili konuları içeriyor.

Öte yandan 2007 yılında başlattığı “makine ve ekipman projesi” kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 2010’un ağustos ayı itibariyle toplam 141 bin projeye yüzde 50 hibe desteği sağladı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın