Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği (AHDER) tarafından çocukların, afet ve afetlere hazırlık bilincini arttırmayı amaçlayan ve şimdiye kadar 790 bin çocuğa ulaşan 1 Milyon Çocuk 1 Milyon Aile projesinin 2012 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında AHDER?in ?Afet Eğitmeni? eğitimi verdiği gönüllü üniversite öğrencileri, ilköğretim okullarına giderek öğrencileri depreme karşı evde, okulda alınması gereken kişisel önlemler, deprem sırasında ve sonrasında sergilenmesi gereken davranışlar konusunda bilgilendiriyorlar.

Bu eğitimler sonrasında eğitimlerin kalıcılığını sağlamak amacıyla çocuklara AHDER tarafından hazırlanan afete hazırlık ve afet bilinci kitapları dağıtılıyor.

Depremleri en az zararla atlatabilmenin sağlam binalarla birlikte deprem bilinci edinmiş bireylerle mümkün olabileceği inancından yola çıkan AHDER?in, bugüne kadar deprem konusunda gerçekleştirdiği 1 Milyon Aile 1 Milyon Çocuk, Güvenli Yaşam Kültürü Projesi, Engelliler İçin Afete Hazırlık Projesi, Doğu Anadolu İlleri Deprem Eğitim Projesi, Afete Dirençli İşyerleri Projesi, Depreme Tiyatro ile Hazırlık Projeleri bulunuyor.

Türkiye?de afet öncesi hazırlık alanında uzmanlaşmış tek dernek olan AHDER projelerini belediyeler, diğer sivil toplum kuruluşları ve afete duyarlı, sosyal sorumluluk bilincine sahip şirketlerle yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla hayata geçirerek bu alanda bir çok ilke imza attı.



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın