İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İş Bankası KKTC Satranç Federasyonu’nun ana sponsorluğunu üstlendi

Türkiye’deki sosyal sorumluluk projelerini Kuzey Kıbrıs’a taşıyan ve 35 bin 200 fidandan oluşan bir orman kuran İş Bankası, KKTC Satranç Federasyonu’nun da ana sponsoru oldu.

İş Bankası açıklamasına göre, banka 2005 yılından beri Türkiye Satranç Federasyonu’nun ana sponsoru olarak bu spora verdiği desteği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) taşıdı. Banka, Kuzey Kıbrıs’ta satrancın gelişimine destek vermek üzere KKTC Satranç Federasyonu’na maddi katkı sağlayacak ve ilkokullarda satranç sınıfı açacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, bankanın Türkiye’de gerçekleştirdiği sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini anlatarak, 81 İlde 81 Orman ve Satranç Federasyonu ana sponsorluğu projelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de, İş Bankası’nın Kuzey Kıbrıs’taki varlığının 1955 yılında Lefkoşa’da açılan şube ile başladığını anımsatarak, halen 15 şubelik geniş bir ağ ve 174 çalışan ile hizmet verdiklerini kaydetti.

Bali, İş Bankası şubelerinde gerek Türkiye ile gerekse üçüncü ülkelerle işlem yapan müşterilerine hizmet verdiklerini belirterek, bu yılın ekim ayı itibariyle Kuzey Kıbrıs’taki aktif büyüklüklerinin 1,1 milyar liraya, kredi hacimlerinin 765 milyon liraya ve mevduat hacimlerinin ise 910 milyon liraya ulaştığını dile getirdi.

Adnan Bali, İş Bankası şubelerinin ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan başlıca güçlerden biri olmayı sürdürdüğüne işaret ederek, “Kuzey Kıbrıs’ın gelişimine olan katkımız ödediğimiz vergilerle, istihdamla ve yarattığımız iş hacmiyle sınırlı kalmıyor. Yani Kuzey Kıbrıs’la sadece iktisadi bağımız yok, gönül bağımız da var” ifadelerini kullandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın