AgriGO.AI ile Çiftçiye Yapay Zeka Desteği
Türkiye’de tarımın dijital ekonomilerine liderlik eden Tabit’in kurucularının geliştirdiği yeni nesil tarımın dağılması AgriGO.AI, çiftçilere WhatsApp üzerinden yapay Wi-Fi destekli bilgi desteği sunulmasına başlandı. Uygulama sayesinde çiftçiler, ürünleriyle ilgili saniyeler içinde kolayca ulaşabilecekleri bir platform üzerinden yanıt alabiliyor.
Uygulama indirmeden yapay zeka desteği
AgriGO.AI, hiçbir kurulum ya da özel yazılım gerektirmeden yalnızca WhatsApp üzerinden kullanılabiliyor. 0212 909 1525 numaralı telefonlarına kayıt yapan çiftçiler; Yazılı, sesli ya da görsel olarak sorulanları anında anında yanıtlayabiliyor. İlk üç ay boyunca tamamen ücretsiz olarak sunulan hizmet, tarımda etki erişiminde büyük bir kolaylık sağlıyor.
Sadece çiftçilere değil, tarımın tüm çalışmalarına özel çözümler
AgriGO.AI yalnızca kullanıcılara değil; tohum ve zirai ilaçlardan bakterilere ve sözleşmeli tarım yapan kuruluşlara kadar geniş bir yelpazede çoğalmaya hizmet sunuyor. Platform, hedefli ürün tanıtımları, dijital satış sistemleri, finansal çözümler ve veriye dayalı yerleşik karar desteği gibi pek çok alanda özelleştirilmiş çözümler içermektedir.
Akıllı Köy’ün kurucularından yeni bir teknoloji hamlesi
Türkiye’de tarımın dijitalleşmesi denildiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Tülin Akın, Tabit’in kurucu ortağı Coşkun Yıldırım ve dijital dönüşüm girişimi girişimleriyle desteklenen Ercan Balcı, AgriGO.AI’yi birlikte hayata geçirdi. Bu ortak girişim, yazılım geliştiricileri, yapay zeka uzmanları ve tarım profesyonellerinden oluşan disiplinlerarası bir ekiple çevre.
Kırsalda iklim koşullarına erişim kolaylaşıyor
AgriGO.AI, özellikle kırsalda teknolojiye erişimi sınırlı olan çiftçiler için büyük bir fırsat sunuyor. Kurulum gerektirmeyen yapısıyla her yaştan çiftçiye hitap eden platform, görünüm aktarımını demokratikleştirerek, üreticinin büyümesini artırmayı hedefliyor.
Tabit Kurucu Ortağı Tülin Akın, uygulamayla ilgili şunları söyledi: “Yapay zekâ artık hayat her alanda büyük bir hızla yayılıyor. Yeni teknolojilere uyum sağlamayan ülkeler için çok zor günler bekliyor. Özellikle tarım gibi, ülkelerin bekasını yaratmayı başaramıyorlar. Tabit olarak 21 yıldır çiftçilerle birlikteyiz ve yeni aile çiftçilerine uyum sağlıyoruz. Şehirlerdeki insanlar da sağlıklı gıdaya erişilebilir fiyatlara ulaşmak istiyor. Bunun da yapay zeka gibi teknolojileri kullanmaktan geçiyor.”
Tabit Kurucu Ortağı ise Coşkun Yıldırım : “Tabit pek olarak çok uluslararası projede rol ticareti. Çin’den Cezayir’e farklı coğrafyalarda yeni teknolojiler üzerinde hizmetlerimiz. Global sahada görüş şu ki, zeka sandığımızdan çok daha iyi sürede tarım da dahil her alanda ana rol üstlenecek. Bu iş de yetenekli yerli bir ürünle çiftçiliğimizi akıllı ile buluşturmayı önerdik. Yaklaşık 8 AgriGO.AI’ın alt yapısı üzerinde ve 20 yıllık bilgi birikimimizi zekaya aktarıyoruz. Çiftçilerin ürünleriyle ilgili her türlü sorusuna anında yanıt bulabilmelerini hedefliyoruz” dedi.
Projenin teknolojik olarak sunulması ise tamamen yerli mühendisler tarafından iklimlendirilmektedir. Yapay zekâ motoru ve WhatsApp ile kullanıcı deneyimini ön planda tutan bir yaklaşımla kurgulandı.
AgriGO.AI Kurucu Ortağı Ercan Balcı, şu ifadeleri kullandı: “AgriGO.AI’nin tüm teknolojik altyapısını, özellikle yapay zeka altyapısını ve WhatsApp entegrasyonu kullanıcı dostu hale getirecek şekilde tasarladık. Amacımız, çiftçilerin herhangi bir teknik performans ihtiyacı duymadan yapay zeka destekli performans saniyeler içinde tutulabilmesini sağlamak.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.