Özel Proje Okulları Özel kapsamındaki liselerde, “Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme” sürecinin ardından, yurt genelindeki başka okullara atanması nedeniyle hem lisenin bozulması hem de veliler haklı olarak tepki göstermektedir.

Özel Proje Okulu sistemi, 2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılmış olup, bu sistemdeki okulların öğretmen atamaları da bakanlık tarafından gerçekleştirilmektedir. İdarenin yapacağı işlemin kamu yararını gözetmesi ilkeleri. Milli Eğitimde kamu muhasebesi ise 1982 Anayasası’nın 42. maddesinde, eğitim ve öğretimin “Atatürk politikaları ve devrimleri doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına uygun olarak” düzenlenmesidir. Eğitim ve öğretimin öznesi olan, yetkililiğe dayalı, objektif, açıklamalı ve ölçülü bir şekilde atanması ve eksiklerin korunmasının esas olması gerekir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) olarak laik, evrensel ve kamusal eğitim savunmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın idare kurallarının ilkelerine aykırı ve hukuksal olarak mevcut olduğu bu atama kararlarından dönmeye çağırıyoruz.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın