İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çikolata, Çikolata & Daha Fazla Çikolata raflarda yerini aldı

ELİE TARRAB’IN ÇİKOLATA YAPIMINA DAİR İPUÇLARI VERDİĞİ 

“Çikolata, Çikolata & Daha Fazla Çikolata!” 

İNKILAP KİTABEVİ İMZASIYLA RAFLARDA!

Deneyimli çikolata şefi Elie Tarrab’ın çikolata yapımının inceliklerini herkesin anlayabilmesi için kaleme aldığı kitabı Çikolata, Çikolata & Daha Fazla Çikolata! İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Elie Tarrab’ın sıfırdan çikolata yapmaya yönelik kılavuz niteliğinde kitabı; Çikolata, Çikolata & Daha Fazla Çikolata! içerisindeki evde uygulayabileceğiniz tariflerle okuyuculara çikolata dünyasına uzanan bir kapı aralıyor. Çikolata yapımında kullanılan aletleri ve teknikleri de detaylı olarak anlatan Tarrab, çikolata yapımına dair tüm püf noktaları paylaşarak kitapta çikolata tutkunlarına bir şölen sunuyor. Elie Tarrab, kitabında sunduğu 80’den fazla tarifiyle Çikolata Barları & Yaprak Çikolata; Pralinler, Trüfler & Bonbonlar; İkramlık Çikolatalar; Tatlılar ve Kurabiyeler & Kekler ile çikolataya olan sevgimizi bambaşka bir seviyeye çıkarıyor.

Danya Weiner’in çektiği fotoğraflarla cömertçe resimlendirilmiş ve görsel olarak zenginleştirilmiş Çikolata, Çikolata & Daha Fazla Çikolata! okura hem benzersiz bir lezzet sunuyor, hem de içerisindeki tariflerle ağız sulandırıyor.

Gizem Kayahan çevirisiyle Çikolata, Çikolata & Daha Fazla Çikolata! kitabı her tarifi ile en iyi çikolata edinme ve tüketme rehberi olarak, İnkılâp Kitabevi imzasıyla okurlarıyla buluşuyor.

Kitap hakkında

HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZ BİLİYORUZ! 

Çünkü ister uğruna ölünecek bir çikolatalı volkan kek, ister tek lokmalık portakal likörlü bir çikolata olsun, ortak malzemeleri cennetten gelen çikolata olduktan sonra hiçbirimiz ‘hayır’ diyemiyoruz. 80’den fazla trüf, ganaj, şekerleme, kurabiye ve diğer tariflerle bu tarif kitabı, size lezzet dünyasında yepyeni bir kapı açacak.

Marketlerde satılan en sevdiğiniz şekerlemeler, bu kitapta bulacağınız nane, nuga, karamel ya da sıra dışı yeşil çay aromalı ev yapımı çikolata barlarını denedikten sonra sizin için anlamını yitirecek. Bir çocuğun yüzüne kocaman bir gülümseme mi yerleştirmek istiyorsunuz? Beslenme çantasına çikolatadan bir kalem atarak onu şaşırtın. Önemli bir akşam yemeği daveti mi vereceksiniz? Kutlamanızı her türlü özel davete uyum sağlayacak mükemmel bir tatlı seçeneği olan şampanya veya rom dolgulu trüflerle yapabilirsiniz. Yılbaşı tatillerinizi lezzetli ve neşeli geçirmek için rengarenk süslenmiş minik yılbaşı çikolata ağaçları yapın. Misafirlerinizi… ile şımartın.

Yazar Hakkında

Elie Tarrab 

Elie Tarrab çikolataya dair her şeye âşık. Fransa’nın kırsalında Rhône Vadisi’nde bulunan Valrhona’da Gurme Çikolata Imalatı eğitimi aldı. Elie’nin çikolata tutkusu çocukluğunun geçtiği ve unutulmaz ilk çikolatasını yediği Hayfa’ya kadar uzanıyor. 2016 yılında Cardinal adındaki ilk çikolata butiğini Tel Aviv’de açtı. Butiğinde pralinler, bonbonlar, tatlılar, çikolata barları ve diğer küçük tatlı kaçamaklar hazırladı.

Künye

Çevirmen: Gizem Kayahan

Yayın Direktörü: Gülşen İşeri

Editör: Kadriye Kızıl Güzelkan

Kapak Tasarım: Beyzanur Karabulut

Sayfa Tasarım: Beyzanur Karabulut

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın