İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akşener’den Erdoğan’a: Esnaf zorda, yalan yanlış konuşma

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kapanan dükkân yok” sözlerine “Danışmanlarının kulağına üfledikleriyle milletimizin huzuruna çıkıp yalan yanlış konuşma” diye yanıt verdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu.

Akşener, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerde, yılın ilk altı ayında yapılması gereken ödemelerin öteleneceğini duyurduğunu söyledi.

Akşener, “Aylardır ısrarla takip ettiğimiz, esnafımızın şikayetçi olduğu bu konuda, atılan adımı doğru buluyoruz. Bu adım doğru olmasına doğru ama maalesef yetersiz.”Biz diyoruz ki ötelenecek krediler Halk Bankası ile sınırlandırılmasın. Erteleme süresi altı ay yerine, bir yıl olsun. Ayrıca ötelemeden kaynaklanacak faiz yükü, bankalarla yapılacak bir anlaşma çerçevesinde, Hazine tarafından karşılansın” dedi.

“Esnaf zorda, buna şahidiz”

Akşener, esnafın kredi borçlarını erteleme kararı aldığına göre Erdoğan’ın, piyasa şartlarını biliyor olması gerektiğini söyleyip şöyle konuştu:

“Sayın Erdoğan nedense, bu karara rağmen, çıktı dedi ki, ‘Bazı dostlar diyorlar ki, dükkanlar kapanıyor, şirketler kapanıyor. Kapanan falan yok, her şey ortada.’ Ben de şimdi doğal olarak, kendisine sormak istiyorum: Eğer işler bu kadar yolundaysa ve her şey de ortadaysa kredi taksitlerini neden öteliyorsun muhterem? Yok eğer esnaf zordaysa, ki biz buna şahidiz, ödemelerini öteliyorsan, o halde nasıl oluyor da işler tıkırında diyorsun? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu Sayın Erdoğan?”

“İşler tıkırında’ demek cehalet”

2020’de 40 binin üzerinde gerçek kişi işletmesinin ve şirketin kapandığını söyleyen Akşener, “Sayın Erdoğan’a şiddetle tavsiye ediyorum, danışmanlarının kulağına üfledikleriyle milletimizin huzuruna çıkıp yalan yanlış konuşma. Veriler ortadayken, ‘Kapanan işletme yok.’ demek en hafif tabiriyle ciddiyetsizliktir. Çaresizlikten kurulan şirketlere bakıp ‘İşler tıkırında’ demekse, düpedüz cehalettir” diye konuştu.

“Vatandaş kombisini kapatıyor”

İstihdamın sürekli azaldığını hatırlatan Akşener, şöyle dedi:

“Sayın Erdoğan, bu ucube sistem sana da Türkiye’ye de milletimize de yaramadı. Bunu kabul et artık. Servet kovalayan saray danışmalarının elinde oyuncak oldun. Gittiğin yol, yol değil. Gel, şu saray hayatından bir sıyrıl, milletin arasına karış. Bir gör bakalım, vatandaş ne çekiyor. Sen, ‘Bugün 1 lira 35 kuruşluk satış yaptım.’ diyen, esnaf kardeşimin dükkanını açık mı sanıyorsun?

“Dün ‘Milletin adamıyım’ diyerek gezerken bugün o saray yüzünden, firmalar ardı ardına kapanırken ‘İşler tıkırında’ deyip vatandaşa keyif çayı fırlatan adam oldun Sayın Erdoğan. Sadece esnaf kepengini değil, vatandaş evde kombisini kapatıyor Sayın Erdoğan. Sen ne kadar uğraşırsan uğraş, artık mızrak çuvala sığmıyor.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın