İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Merkel: 2020 nefessiz bir yıldı

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, AB dönem başkanlığını Portekiz’e devrederken yeniyıl mesajı verdi. Merkel ayrıca pandemiyle ilgili komplo teorilerinin tehlikeli olduğunu söyledi.

AB DÖNEM BAŞKANLIĞI PORTEKİZ’E GEÇİYOR

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığının resmi olarak 1 Ocak’ta Almanya’dan Portekiz’e geçecek olmasına bir gün kala Almanya Şansölyesi Angela Merkel, görevi sanal ortamda Portekiz Başbakanı Antonio Costa’ya devretti.

Portekiz Başbakanı Costa, mesajlarını Twitter hesabından paylaştı. Merkel, altı aylık dönem başkanlığı süresince yaşadıkları “temel zorluğun yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını” olduğunu vurguladı.

2021 eylül ayındaki seçimlerden önce istifa edecek olan Merkel, “nefessiz bir yıl” dediği 2020’nin sonunda hayatını kaybedenler için yas tutmanın önemli olduğunu söyledi.

“Salgını atlatmak bize bağlı”

Aşının yanı sıra koronavirüsten en etkili korunma biçiminin kurallara bağlı kalmak olduğunu vurgulayan Merkel, “Bu salgını nasıl atlatacağımız bize bağlı” dedi. 

Covid-19 ile ilgili çok sayıda dezenformasyon olduğunu belirten Merkel, “Komplo teorileri sadece yanlış ve tehlikeli değil, aynı zamanda bu insanlara karşı alaycı ve acımasız” diye de ekledi. 

Portekiz’in gündemi “aşılama” olacak

Portekiz Başbbakanı Costa da Merkel’e hitaben yaptığı açıklamada, “Çalışmalarınızın devamını getirmek ve görevi elinizden devralmak Portekiz için büyük bir sorumluluk ve gurur” dedi. 

Costa, dönem başkanlığı süresince Portekiz’in, “AB’nin sosyal politikalarının gelişimi ve dünyaya açık stratejik özelliği üzerinde yoğunlaşacağını” söyledi.

AB dönem başkanlığını dördüncü kez üstlenecek olan Portekiz’in yıl boyunca en büyük gündemi Covid-19 aşılanma süreci ve salgının sosyoekonomik zararlarını telafi etmek için AB’nin aldığı kararların uygulanması olacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın