İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mastercard güçlü ve köklü iş ortakları ile iklim değişikliği için “Paha Biçilemez Gezegen Koalisyonu”nu oluşturdu

Mastercard, farklı şirketlerin kurumsal sürdürülebilirlik çabalarını tek çatı altında toplamak ve çevreyi korumaya yönelik yatırımlar yapmak için Paha biçilemez Gezegen Koalisyonu adını verdiği bir platform oluşturdu. Bu platform aracılığıyla Mastercard, tüketicileri ve markaları önümüzdeki 5 yıl için 100 milyon ağaç dikmeye çağırdı.

Küresel iklim değişikliklerinin yaşanmasıyla birlikte, dünya genelinde faaliyet gösteren tüm şirketler için enerjiyi verimli kullanan işyerlerine ve operasyonlara yatırım yapmak, yenilenebilir enerjiye yönelmek ve sürdürülebilir bir tedarik zinciri oluşturmak geleceğimiz açısından hayati önem kazandı. Ağaçların ilkim değişikliği üzerindeki etkileri ise tartışılmaz. Bugün dünyanın mevcut karbon emisyonu seviyeleri, doğal kaynakların kullanımı ve kirlilik, çevresel olarak sürdürülebilir veya güvenli sınırları aşıyor. Ağaçlandırma, iklim değişikliğine karşı en etkili mekanizmalardan biri olarak kabul ediliyor. Birleşmiş Milletler Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) Ekim 2018’de küresel ısınma üzerine yayımladığı rapora göre ortalama sıcaklıktaki artışı 2030 yılına kadar hedeflenen 1,50′lik kritik artış ile sınırlamak için 1 milyar hektarlık alanın ağaçlandırılması gerekiyor.

Bu açıdan bakıldığında iş dünyasına düşen sorumluluk kendi çabalarının çok ötesine uzanıyor. Mastercard, ayrı ayrı hareket eden şirketlerin çabalarını birleştirerek ve tüketicileri de bu çabalara dahil ederek özel sektörün daha fazlasını yapabileceğine, sonunda da gerçek bir etki yaratabileceğine inanıyor.

Mastercard’ın Dünya Kaynakları Enstitüsü ve Uluslararası Koruma ile birlikte oluşturduğu Paha Biçilemez Gezegen Koalisyonu, şirketin “işimizi iyi yapmak ve iyilik yapmak” taahhüdünü paylaşan koalisyon ortaklarıyla birlikte, beş yıl içinde 100 milyon ağaç dikmeyi vaat ediyor. Koalisyonun kurucu ortakları arasında Mastercard’ın yanı sıra American Airlines, Bunq, Citibank, IHS Markit, LL Bean, New York Metropolitan Transport Agency, Santander, Transport for London yer alıyor ve daha birçok firmanın da koalisyona katılması bekleniyor.

Uzun süredir sürdürülebilirlik çalışmalarını yaptıkları işin merkezine koyan koalisyon ortakları, bir araya gelmenin sinerjisiyle bu iş birliğinin yaratacağı değeri her bir ortağın tek başına yaratacağı değerin toplamından daha yukarı taşımayı ve tüm ekosistemin yaralanabileceği bir ağ oluşturmayı hedefliyor.

Bugün Mastercard ve müşterileri, yaklaşık 3 milyar tüketici ve kurumsal kart sahibine ulaşıyor. Koalisyon ile Mastercard’ın hedefi bu insanları harekete geçmeye teşvik etmek ve iklim üzerindeki kişisel etkilerini daha iyi anlamalarını sağlamak. Mastercard ve İsveçli finans teknolojisi şirketi Doconomy arasındaki gibi ortaklıklar, insanların bilinçli, iklim dostu seçimler yapmalarına yardımcı olurken bu kişilerin iklim çalışmalarına katkıda bulunmalarını basitleştirip hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor.

Mastercard, altyapısı ve yaygınlığı ile tüketici ve şirketlerin ağaç dikimine yönelik desteğini kolaylaştırıyor

Londra, New York, Stockholm, Helsinki, Barselona başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında koalisyon ortağı olan şehirlerde “Tap and Grow” (Bas ve Büyü) kampanyası başlatılarak tüketiciler daha yeşil toplu taşıma kullanmaya teşvik edilecek. Kampanya dahilinde daha yeşil yöntemleri tercih eden toplu taşıma kullanıcıları adına bir ağaç dikilecek.

Bunun yanı sıra, ticari kart ihraç eden kurumlar ve kurumsal müşteriler de ticari kart harcama indirimleri ile koalisyonun dünya çapında gerçekleştireceği ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunabilecekler. Programa katılımın artması, iklim değişikliğine karşı kampanyaya dahil olan bu işletmelerin sürdürülebilirlik taahhütlerini gerçekleştirmelerine de yardımcı olacak. Citi Hazine ve Ticari Çözümler, bu girişimi müşterilerine tanıtan ilk global ticari kart ortağı olacak.

Mastercard, dünyanın dört bir yanından ilgilenen finansal kurum, iş yeri ve dijital ortaklarını müşterilerinin ve çalışanlarının da ağaç dikim programına katkıda bulunmalarını sağlamaları için programa dahil olmaya davet ediyor. Mastercard, güçlü ve geniş küresel ödeme altyapısı ile önde gelen perakende firmalarında, küsuratlı tutarları yukarı doğru yuvarlayarak aradaki farkı bir fona aktaran “tutarı yuvarlama” gibi kampanyalar ile kart ile ödeme yapan tüketicilerin satış noktasında ağaç dikme bağışında bulunmalarına olanak tanıyor.

Mastercard ağaçlandırma programı için uzman desteği alıyor

Ağaçlandırma çalışmalarını doğru yürütebilmek amacıyla Mastercard’ın atadığı bağımsız İklim Danışma Kurulu’nda görev alan uzmanlar, güncel bilimsel verilerle programa yön verecekler.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın