İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kahve Dünyası ve TEMA Vakfı ile Çanakkale’de 10 Bin Fidanlık Hatıra Ormanı Yeşerecek

Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’ın ev sahipliğinde Gürece’de düzenlenen etkinliğe, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Vekili Hasan Ali Koçhan ile birlikte çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı. Proje kapsamında 10 bin fidan dikilmesi hedefleniyor.

Türkiye’de ve Avrupa’dan Körfez ülkelerine uzanan coğrafyada misafirlerine hizmet veren Kahve Dünyası, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına bir çevre projesiyle devam ediyor. Sürdürülebilir bir geleceğe ve doğal yaşama katkı sunmayı hedefleyen Kahve Dünyası, bu doğrultuda TEMA Vakfı ile iş birliği yaparak “Yeşil Termos” projesini hayata geçirdi.

Kahve Dünyası ve TEMA Vakfı’nın ortak projesi, 2 Ekim 2019 Çarşamba günü Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Gürece Köyü’nde düzenlenen fidan dikme etkinliği ile kamuoyuna tanıtıldı. Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’ın ev sahipliğinde Gürece’de düzenlenen etkinliğe, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Vekili Hasan Ali Koçhan katıldı.

Kaan Altınkılıç: Ülkemize, dünyamıza ve gelecek nesillere karşı sorumluluklarımız var

Sürdürülebilir ve pozitif bir gelecek için TEMA Vakfı ile birlikte önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç, “Kahve Dünyası olarak yurt içinde ve yurt dışında açtığımız mağazalarla misafirlerimize kaliteli hizmet veriyor, ekonomiye ve istihdama katkı sunuyoruz. Ancak bizler bir markanın büyümesinin yalnızca ekonomik büyüme ile gerçekleşmeyeceğine inanıyoruz. Bizim misafirlerimize, ülkemize, dünyamıza karşı büyük sorumluluklarımız var. Gelecek adına daha pozitif bir tablo çizebilmek, sürdürülebilir bir yaşam ve çevreye katkı sunmak, bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için elimizi taşın altına koymalıyız. İşte bu nedenle budunyahepimizin.org platformu çatısı altında hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk çalışmalarımıza, ülkemizin ön önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan TEMA Vakfı ile birlikte yeni bir proje daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeşil Termos projemizle Gürece’de Kahve Dünyası Hatıra Ormanı oluşturuyoruz. Bugün ormanımızı yeşertiyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Deniz Ataç: Proje sürdürülebilir yaşama katkı sağlıyor

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ise “Kuruluşumuzdan bu yana geçen 27 yıl içinde 19 bin futbol sahası büyüklüğündeki alanda 16,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Kahve Dünyası ile gerçekleştirdiğimiz Hatıra Ormanı, orman varlığımızı arttırması sebebiyle önemli. TEMA Vakfı olarak bu projenin bizim için bir diğer önemli yönü ise Yeşil Termos projesi sayesinde tek kullanımlık kahve bardağı tüketiminin azalacak olmasıdır. Projenin bu anlamda sıfır atık prensibi ile uyum sağlıyor olmasını ve dolayısıyla sürdürülebilir bir yaşama hizmet ediyor olmasını çok önemsiyoruz” açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından davetliler hep birlikte Kahve Dünyası Hatıra Ormanı’nın temsili fidanlarını dikerek can suyunu verdi. Davetliler daha sonra alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Yeşil Termos ile kahveler ormana dönüşecek!

Kahve Dünyası – TEMA Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen Yeşil Termos projesiyle Çanakkale – Gürece’de bir hatıra ormanı oluşturuluyor. Bunun için Kahve Dünyası mobil uygulamasını kullanarak Yeşil Termos’unu altı defa kahveyle dolduran müşteriler adına bir fidan dikilecek. Proje kapsamında 10 bin ağaçlık bir orman oluşturulması amaçlanıyor. Yeşil Termos projesiyle dikilen her fidan için Kahve Dünyası müşterilerine bir sonraki ayın ilk haftası sertifikaları da takdim edilecek.

Kahve Dünyası Hakkında

Yarım asırdır kahve – kakao ticareti yapan ve 30 yıla yaklaşan çikolata deneyimi bulunan Altınmarka Grubu’nun bir üyesi olan Kahve Dünyası, ilk mağazasını İstanbul’un Eminönü semtinde açtı. Misafirperverliği ve ikram kültürüyle kısa sürede sektörün öncü markalarından biri haline gelen Kahve Dünyası günümüz itibarıyla Türkiye’nin coğrafi penetrasyonu en yüksek kahve ve çikolata zinciridir. Yurt içinde 200’ü aşkın mağaza olmak üzere 500’e yakın satış noktası, yurt dışında ise 15 mağazası bulunan Kahve Dünyası, her gün 100 bini aşkın misafirine hizmet vermektedir.Tüm mağazalarının işletmesini üstlenerek kalitesini garanti altına alan Kahve Dünyası aynı zamanda, kahve, çikolata, dondurma, unlu mamul ve fit lezzetlerden oluşan bini aşkın lezzetinde, kendi üretimi olmayan hiçbir ürünü müşterilerine sunmayarak Türkiye’de bir benzeri olmayan kahve mağazacılığı anlayışı sergilemektedir.

“Hepimizin Ortak Noktası” söylemiyle faaliyetlerini sürdüren Kahve Dünyası’nın kurumsal sosyal sorumluluk projelerini bir araya getirdiği budunyahepimizin.org isminde bir platformu bulunmaktadır. Platform çatısı altında hayata geçirilen çalışmalar şu şekilde sıralanmaktadır:

Yeşil Termos – Kahve Dünyası Hatıra Ormanı: TEMA Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen Yeşil Termos projesiyle Çanakkale – Gürece’de hatıra ormanı oluşturuluyor. Proje kapsamında Kahve Dünyası mobil uygulamasını kullanarak Yeşil Termos’unu altı defa kahveyle dolduran müşteriler adına bir fidan dikilmektedir.

Her Çocuk Bir Fidan: Türkiye genelindeki tüm mağazalarında kraft torba satışı gerçekleştiren Kahve Dünyası, bu torbalardan elde ettiği gelir ile TEMA Vakfı’nın doğayı seven, anlayan ve koruyan nesillerin yetişmesi için okullarda verdiği doğa eğitimlerine katkı sunmaktadır.

İyilik Kutuları: Kahve Dünyası, anlaşmalı olduğu sivil toplum kuruluşları için özel hazırladığı çikolata kutularının satışı ile çocukların geleceğine umut olmaktadır. Çocukların çizimlerini çikolata kutularına taşıyan Kahve Dünyası, Darüşşafaka Cemiyeti ve Spastik Çocuklar Vakfı’na ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli bağışlarda bulunmaktadır.

Dost Kulübeleri: Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefleyen proje doğrultusunda sokak hayvanı nüfusunun yoğun olduğu mağazalarının önüne kedi ve köpek evleri yerleştiren Kahve Dünyası, bu evlere hem mağazaları hem de tüketicileri aracılığıyla mama ve su desteği sağlamaktadır.

Plastik Kapaklar: Engelli bireylerin hayatın içinde özgürce hareket edebilmeleri için Kahve Dünyası mağazalarında toplanan plastik kapaklar ile akülü ve manuel tekerlekli sandalye alımına destek olmaktadır.

TEMA Vakfı 

TEMA Vakfı iki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu. Topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur. Ülke genelinde yaklaşık 800 bin gönüllüsü bulunuyor. TEMA Vakfı bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasına destek sağladı. Doğal varlıkları korumak için açtığı/müdahil olduğu 250 davanın 131’ini kazandı. 45 dava devam ediyor. 19 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 16,5 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturdu. 22 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 700 milyon meşe palamudu ekti. 250 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesi yürüttü. 3 milyondan fazla öğrenciye doğa eğitimleri ve farkındalık çalışmaları ile ulaştı. 50 binden fazla öğretmene ve 35 bini aşkın kamu görevlisine çevre seminerleri verildi. 90’dan fazla kitap yayımladı ve kamuoyuna sundu. 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğinde dünyada ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak | Land for Life ödülünü ilk kazanan oldu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın