İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Maden ruhsatı için KEP adresi almak zorunlu oldu

KEPKUR Genel Müdürü Mehmet Faik Yeşilören; “21 Eylül 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Yönetmeliği’ne göre müracaatların ruhsatlandırılması ve sertifikalandırılması için gerekli zorunlu belgeler arasında KEP adresinin bulunması da gösteriliyor” dedi. Yönetmeliğe göre KEP adresinin hem gerçek hem de tüzel kişiler için zorunlu tutulduğunu belirten KEPKUR Genel Müdürü Yeşilören; yeni uygumalar ve KEP’in gelişimi ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Ülkemizde 2012 yılı itibariyle kullanılmaya başlanan KEP adresi kullanıcı sayısı iki yıl içinde yani 2014 yılında 92 bine, 2015 yılında ise yüzde 15 artarak 106 bine ulaştı. 2016 yıl sonuna doğru 201 bine yükselen KEP adresi sayısı 2017 yılı Eylül ayı sonunda  237 bin 560 oldu. KEP kullanıcılarının 197 bin 183’ü tüzel kişilerden 40 bin 377’si ise gerçek kişilerden oluşuyor.

Bu artışta KEP’in yasal geçerliliğinin ve güvenirliliğinin önemli payı var. En büyük katkı ise bakanlıkların hazırladıkları yönetmeliklerde KEP adresini zorunlu kılmaları ve devletin dijitalleşmeye hız vermesi. KEP adresi kullanıcı sayısındaki artışın en büyük nedeni bu.”

Sırada yabancıların çalışma izni var

KEPKUR Genel Müdürü Mehmet Faik Yeşilören sırada yabancılara verilen çalışma izinleri olduğunu da söyledi.

“Geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada; yabancıların çalışma izinlerine yönelik başvuru sisteminde değişiklik yapılacağı bilgisi verildi. Yakın zamanda uygulamaya konması planlanan başvuru sistemine göre; her türlü çalışma izin başvurusunda başvuru sahibinin, bağımsız veya süresiz çalışma izni talep eden yabancı şahsın KEP hesabının bulunması ve başvuruların elektronik imza ile yapılması zorunlu olacak” diyen KEPKUR Genel Müdürü Mehmet Faik Yeşilören; Bakanlığın, KEP hesabı ve elektronik imzası olmayanların başvuruda bulunamayacakları uyarısında bulunduğunu da hatırlattı.

KEP iletisinin kim tarafından gönderildiği, kime gönderildiği, ne zaman gönderildiği, teslim edildiği ve okunduğu bilgilerinin hukuki delil niteliği taşıdığını ve kullanıcının gerektiğinde kullanabilmesi için KEPKUR tarafından üretilerek 20 yıl süre ile muhafaza edildiğini kaydeden KEPKUR Genel Müdürü Mehmet Faik Yeşilören; “BTK’nın Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı (ESHS) olarak yetki verdiği kurumlardan olan  E-Tugra ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde KEP + e-imza akıllı paketlerimizle müşterilerimize daha hızlı hizmet vermeye başladık. Türkiye’de 55 şubeden e-imza ve KEP üretimini aynı noktadan sağlıyoruz” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın