İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lidya Grup, ilk 4 ayda %75 büyüdü

Xerox, Epson ve EFİ markalarının Türkiye distribütörü olan Lidya Grup, bu yılın ilk 4 ayını rekor bir büyümeyle kapattı. Büyümede hız kesmeyen ve ekipman satışlarını arttırmayı sürdüren Lidya Grup, aldığı stratejik kararlar ve tedbirlerin neticesinde bir önceki yılın ilk dört ayına göre, bu yılın ilk dört ayında toplam satış gelirlerinde %75 büyüme gösterdi. Lidya Grup, yılın ilk yarısında da bu büyüme oranlarını sürdürme kararlılığındadır.

Kriz kelimesini kaldırdı, büyüyerek yoluna devam ediyor

2017’nin ilk gününden itibaren inançla ve büyüme hedefiyle etkin bir çalışma programı yürüttüklerini kaydeden Lidya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Öz, şunları söyledi: “Şirketimizde, hiçbir zaman krizleri ve olumsuzlukları konuşmuyoruz. Daima, içinde bulunduğumuz durumu nasıl fırsata çevirebiliriz diye değerlendiriyoruz. Nitekim olası krizler esnasında firmalar, morallerini kaybederek yaptıkları stratejik hatalar nedeniyle pazarda oluşan fırsatlara yoğunlaşamıyorlar. Lidya Grup olarak, iyi analizle pazarı domine etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

İşini büyütme potansiyeli olmayan müşterilerini borç yükü altına sokmama çabası içerisinde olduklarını da anlatan Bekir Öz, konuşmasına şöyle devam etti: “Hepimiz, aynı geminin içerisindeyiz. Özelikle ekonomik durgunluğun olduğu dönemlerde, müşterilerimizin adına çok daha fazla düşünüyoruz ve işlerini büyütemeyecek olan işletmelerin büyük borç yükü altına girmemeleri konusunda bilgilendiriyoruz. Lidya Grup’un, müşterilerin gözündeki marka değeri ve memnuniyetinin temel noktası budur. Koşulsuz şartsız önceliğimiz, müşterilerimizin sürekliliği ve memnuniyetidir” diye konuştu.

Pedalı sürekli çevirmek gerekiyor

Sürdürülebilir başarı için yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Lidya Grup Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Rıza Başoğlu, şunları kaydetti: “Gelişim, istikrarla ilgilidir. Pazar dinamiklerinin ve teknolojinin sürekli değişken olması, istikrarlı hedeflemeyi ve uygulamayı gerektirir. Bu sürecin etkin hale gelmesi ise yatırımla mümkündür. Ekipman yatırımından, insan kaynaklarına kadar, birçok yatırım alanı değerlendirilmelidir. Yani, sürekli pedal çevirmeniz gerekiyor. Pedal çevirmemek, yol almadığınız anlamına gelir ki, bu aşamada ayağa kalkmak daha maliyetli olacaktır” dedi.

Sürdürülebilir büyüme için finans ve insan kaynakları yapısının önemine de değinen Rıza Başoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler, toplum ihtiyaçlarının gelişerek arttığının farkındayız. Hangi ekonomik ölçek de olursanız olun, durgunluk devrelerinin sonunda dahi ciddi büyüme fırsatları olmuştur. Önemli olan bu süreçleri iyi yönetebilmektir. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru kadroları oluşturabiliyorsanız, büyüme fırsatını yakalamanız çok daha kolaydır. Büyümeyi sürdürülebilir kılmak için de, finans yapınızın, insan kaynakları yapınızın, büyüme hedefleriyle örtüşüyor olması lazımdır. Yani büyümeyi destekleyecek, insan gücünüz ve finansal yapınız yok ise kazanımlar geçicidir ve ekonomiye maliyeti yüksektir. Nitelikli kadrolar, nitelikli teknoloji ve verimli hizmet anlayışı firmalara başarıyı ve büyümeyi getirecektir” şeklinde konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın