İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SAP “En İyi İşveren’ sertifikası ile ödüllendirildi

Çalışanlarına dokunan uygulamalarıyla her yıl ödüllerine bir yenisini ekleyen SAP Türkiye, 2016’nın ardından bu yıl ikinci defa Top Employers Institute tarafından “En İyi İşveren” sertifikasına layık görüldü. Türkiye’de sertifikaya başvuran şirketler arasında en yüksek puanı alarak sıralamada birinci oldu. SAP Türkiye coğrafi konumu itibarıyla Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Orta Doğu için ayrı ayrı verilen “En İyi İşveren” sertifikası ile de ödüllendirildi. Top Employers Institute, her yıl uluslararası çapta düzenlediği araştırmayla, uçtan uca yetenek yönetimi süreçlerini başarıyla yürüten, çalışanları için keyifli çalışma ortamı ve yaratıcılığın, dinamizmin, çeşitliliğin önemli olduğu bir şirket kültürü oluşturan dünyanın öncü işverenlerini belirliyor.

2017 Top Employers Institude global araştırmasına göre SAP, 3 bölgede ve 15 ülkede ‘En İyi İşveren’ Sertifikasına sahip olarak İnsan Kaynakları uygulamaları ile dünyanın önde gelen kurumları arasında yer aldı.

SAP Türkiye İK Direktörü Hande Genç konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “İki yıl üst üste Top Employers Sertifikası’nı almaya layık görüldüğümüz için mutlu ve gururluyuz. Yetenek yönetimi adı altında toplandığımız tüm süreçlerimiz: işe alım, oryantasyon, ücretlendirme, ödül, performans yönetimi, yedekleme, öğrenme, kariyer yönetimi gibi detaylı bir analizden geçirildi. SAP Türkiye olarak bir taraftan insan kaynakları süreçlerimizi dijitalleştirirken bir taraftan da insan odaklı uygulamaları çeşitlendirmek bizler için büyük önem taşıyor. İnsan kaynakları yönetimine getirdiğimiz yenilikçi yaklaşım; bizlere yaratıcılığımızı kullanabildiğimiz, eğlenebildiğimiz, takdirin ve ödüllendirmenin önemli olduğu, sağlık, aile hayatı, spor, sosyalleşme gibi konulara önem veren, iş ve özel hayat dengesini gözeten, takım ruhu ile hareket eden ‘mutlu’ bir şirket kültürü yaratma imkânı tanıyor. SAP Türkiye olarak önümüzdeki dönemlerde de fark yaratan insan kaynakları uygulamalarımız ile çalışanlarımız için en iyi çalışma koşullarını oluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kurumsal uygulama ve yazılım alanının lider şirketi SAP, Türkiye’nin yanı sıra, Belçika, Kanada, Çin, Fransa, İsrail, İtalya, Meksika, Hollanda, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, İspanya, Birleşik Krallık ve A.B.D dâhil olmak üzere toplam 15 ülkede ‘En İyi İşveren’ sertifikasını almaya hak kazandı. Ayrıca SAP; bölgesel olarak başarılı İK uygulamarı ile Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika bölgelerinde de “En İyi İşveren” sertifikasına layık görüldü.

SAP Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Stefan Ries yaptığı açıklamada: “Birçok ülke ve bölgede ödüllendirilmekten dolayı son derece gururluyuz. Yeteneklerin korunması, desteklenmesi ve geliştirilmesi bizim için her zaman öncelikli konular oldu. Çalışan memnuniyetini üst seviyede tutmak için kültürümüzde kesintisiz diyaloğu, yenilikçi ve müşteri odaklı yaklaşımı benimsiyor ve geliştiriyoruz. Her zaman dediğimiz gibi adaylar, çalışanlar ve müşterilerimiz için deneyimler çok değerli. Bu çabaların hem şirket içinde, hem de şirket dışında fark edilip böylesi önemli bir ödülle taçlandırılması bizim için onur verici.” dedi.

Top Employers Institute, şirketlerin çalışanları için mükemmel çalışma koşulları sağladığını belgeliyor. “En İyi İşveren” ödülünü kazanabilmek için şirketler, Top Employers Institute tarafından yetenek stratejisi, işgücü planlaması, işe yerleştirme, öğrenme ve gelişimi, performans yönetimi, liderlik gelişimi, kariyer ve yedekleme yönetimi, sunulan yan haklar ve avantajlar, kurum kültürü gibi farklı alanlarda değerlendirilerek uçtan uca tüm insan kaynakları süreçlerinin analiz edildiği oldukça titiz ve tarafsız bir araştırmaya tabi tutuluyor. En İyi İşveren Sertifikası, araştırma sonucunda geçerli standartları karşılayabilen kurumlara verilmektedir. Sürecin geçerliliğini daha da güçlendirmek için, bütün cevaplar bağımsız olarak denetlenmektedir. Bu araştırma, SAP’nin olağanüstü çalışan koşullarını doğrulamış ve dünyanın en iyi işverenleri arasında yer almasını sağlamıştır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın