İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Turkcell’den yerli baz istasyonuyla ilk görüntülü görüşme

4.5G’nin birinci yılında Turkcell’den Türkiye’de bir ilk daha
Turkcell, Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin yerli baz istasyonu (ULAK) projesine başından bu yana destek veren Turkcell, 4.5G’nin birinci yılında şebekesinde yerli baz istasyonları kullanarak Turkcell’in anlık mesaj uygulaması BiP üzerinden ilk görüntülü görüşmeyi gerçekleştiren mobil operatör oldu. Görüşme, Turkcell Küçükyalı Plaza ve Erzincan şehir merkezinde bulunan iki yerli baz istasyonunun Turkcell şebekesi üzerinden birbirine bağlanmasıyla sağlandı.
4.5G’nin birinci yılında Türkiye’yi dünyanın en hızlı mobil interneti ile buluşturan Turkcell, yine bir ilke imza atarak yerli baz istasyonlarıyla görüntülü görüşmeyi gerçekleştiren ilk mobil operatör oldu. Yerli baz istasyonu konusunu Türkiye’nin gündemine taşıyarak, ULAK yerli baz istasyonları projesi kapsamında iki yıldır çalışmalarını başarıyla yürüten Turkcell, iki yerli baz istasyonu üzerinden yeni nesil anlık mesajlaşma uygulaması BiP ile görüntülü görüşmeyi sağlayarak 4.5G’nin birinci yıldönümünü kutladı.
Görüntülü görüşmede, Savunma Sanayii Müsteşarlığı sahipliğinde ASELSAN’ın ana yüklenici olduğu, Netaş ve Argela ile birlikte geliştirilen ULAK yerli baz istasyonları projesi kapsamında üretilen ve 4.5G teknolojisiyle geliştirilen LTE – Advanced standartlarına sahip baz istasyonları kullanıldı. Görüşme için Küçükyalı Plaza ile Erzincan şehir merkezinde bulunan iki yerli baz istasyonu Turkcell şebekesi üzerinden birbirine bağlandı. Turkcell’in en çok kullanılan uygulamalarından biri olan BiP üzerinden yapılan ilk görüntülü görüşmeyi Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Erzincan’daki Turkcell şebeke operasyonlarında görevli çalışanlarla gerçekleştirdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın