İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu olaylar ne için? Kime fayda sağlıyor?

İktisadi Kalkınma Vakfı son günlerde yaşanan olaylar üzerine “Bu olaylar ne için? Kime fayda sağlıyor?” başlıklı bir açıklama yaptı. İKV kamuoyu duyurusu şöyle:

1965 yılında ülkemizin AB’ne katılım hedefi doğrultusunda sürece destek vermek üzere kurulmuş alanında ilk ve tek ihtisas kuruluşu olan İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) olarak ülkemizde son bir haftadır yaşanan olayları ne ülke insanımız, ne de bölge halkı açısından yararlı bulmuyoruz. Bilakis, bu olayların başta bölge halkının ve devamında ülkemizin tamamının huzuru ve ayrıca ekonomik ve sosyal bakımdan kalkınması adına son derece tehlikeli ve zararlı olduğunu net bir şekilde görüyor ve tüm yaşananları esefle karşılıyoruz. Bilhassa yaklaşık 30 yıldır süren sorunların halline ve bölgenin gelişmesine yönelik başlatılan çözüm sürecinin ilerlemesine bir engel olarak ortaya çıkartılmak istendiği şeklinde nitelendirebileceğimiz bu olayların, ülkemizin AB’ne giriş sürecine olumsuz katkı yapacağını da unutmamamız gerektiğini belirtmek istiyoruz.

TÜİK tarafından yapılan çalışmada ülkemizin AB’ne girişiyle ilgili en büyük desteğin geldiği bölge olarak ortaya çıkan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde böylesi anlamsız olayların ortaya çıkmasının ancak ülkemizin kalkınmasını istemeyen ve AB’ye de girmesini arzu etmeyen kişilerce çıkartılmakta olduğunu düşünüyor ve bir an önce aklı selimin hakim olmasını diliyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu tür olaylar ancak ve ancak Türkiye düşmanlarına hizmet eder. Bu vesileyle, dil, din veya etnik kökenine bakılmaksızın ülkemizde yaşayan her bir ferdin, bu denli sıkıntılı bir coğrafyada ekonomik gelişmesi, sosyal kalkınması ve geleceğe yönelik planlarıyla istikrarlı bir şekilde büyümesiyle bir yüzük taşı gibi parıldayan ülkemize sahip çıkması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

İktisadi Kalkınma Vakfı

 

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın