İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünyanın en ince değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi

Samsung Electronics, dünyanın en ince ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi* NX mini‘yi Türkiye pazarına sundu. Beyaz, nane yeşili, kahverengi ve siyah olmak üzere 4 farklı renk seçeneğine sahip NX mini, 180 derece döndürülebilir dokunmatik ekranı ile son dönemin “wefie” akımına en iyi şekilde uyum sağlıyor. Akıllı modlara sahip NX mini aynı zamanda, göz kırptığınızı algılayarak herhangi bir düğmeye basmaya gerek kalmadan iki saniye sonra otomatik olarak fotoğrafınızı çekiyor.

NX mini; 999 TL (9 mm lens) ve  1.149 TL (9-27 mm lens) tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatları ile tüketiciye sunuluyor.

Samsung Türkiye Dijital Görüntüleme Ürün Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Cenk Güler, NX’yi şöyle değerlendirdi: “Selfie akımı 2011 yılında doğduğunda, Samsung ilk dönülebilir dokunmatik ekranlarla bu trende öncülük etti. Wefie trendinin heyecanından yola çıkılarak tasarlanan NX mini de, Samsung’un tüketicilerin beklentilerine özel ürün ve çözümler geliştirdiğine güzel bir örnek. NX mini, moda renklerdeki tasarımı ile hem şık, hem de çok güçlü bir cihaz. Hafif tasarımı, NX Mini’yi rahatça taşımanıza olanak tanıyor ve böylece her yerde kaliteli fotoğraf çekmeyi sağlıyor.”

NX Mini, beğendiğiniz kareleri kolayca yakalamanızı mümkün kılıyor. Sadece 158 gr gövde ağırlığı ve son derece ince (22,5 mm) tasarımı ile NX Mini, cebe veya çantaya kolayca sığabilecek kadar küçük olduğu gibi, fotoğraf kalitesinden de ödün vermiyor. Şık metal gövde ve deri görünümlü tasarıma sahip NX Mini, tarzına önem veren fotoğrafseverlere de hitap ediyor.

NX mini alan her çifte Avrupa’ya uçak bileti hediye

Samsung, gerçekleştirdiği kampanya ile NX mini alan her tüketiciye çift kişilik Avrupa bileti hediye ediyor. Kampanya kapsamında 30 Haziran 2014’e kadar NX mini fotoğraf makinesi satın alan herkes; Amsterdam, Budapeşte, Brüksel, Milano, Paris, Londra, Viyana, Münih, Berlin, Roma ve Atina şehirlerine çift kişilik, gidiş-dönüş uçak biletine sahip oluyor.

Yüksek kalitede “wefie”ler

75,2 mm (3,0 inç) ve 180 derece döndürülebilir dokunmatik ekran ile kullanıcılar, kendi görüntülerini mükemmel şekilde kadraja yerleştirebilir. NX Mini’nin güçlü optik performansı, keskin ve net yüksek kaliteli görüntüler elde edilmesini sağlayarak fotoğraflarda yer alan nesnelerin en iyi şekilde görüntülenmesini sağlar. Son derece ince 9 mm’lik geniş açılı lens ile NX Mini, bir kol boyu mesafeden grup fotoğrafları çekebilir, böylece kullanıcılar kendilerini kadraja kolayca yerleştirerek grup fotoğraflarının bir parçası olabilir.

Göz kırparak fotoğraf çekin

Kendi fotoğrafınızı çekerken bir yandan etkileyici poz vermek, diğer yandan deklanşöre basmak zor olabilir, ancak NX Mini’nin yeni göz kırpma özelliği, istediğiniz zaman kusursuz fotoğrafı çekmenize yardımcı olur. Tek yapmanız gereken; çekim için hazırlık yapmak ve görüntüyü yakalamak için fotoğraf makinesine göz kırpmak… Göz kırpmayı algılayan NX mini, herhangi bir düğmeye basmaya gerek kalmadan iki saniye sonra otomatik olarak fotoğraf çeker.

İnce görüntüsünün aksine NX Mini küçük gövdesinden beklenmeyen dev bir performans sunuyor. Geniş 1-inçlik 20.5MP BSI CMOS Sensörü,  hiçbir detayı kaçırmadan kullanıcıların yüksek kaliteli görüntüler yakalayabilmesini sağlıyor. Sınıfının en yüksek çözünürlüğünü sunan NX Mini ile çekilen fotoğraflar, göz alıcı canlı renklere sahiptir.

NX Mini’nin son derece hızlı 6 fps Sürekli Çekim Modu, sürekli çekim yapabilmesini sağlayarak, her detayın yakalanmasını sağlar. 1/16000 saniyelik Enstantane Hızı, hızlı hareket eden sahneleri dondurur ve hareketin, herhangi bir bulanıklık olmadan tüm detaylarıyla görüntülenmesine olanak tanır.

Tag & Go, anıları paylaşmak için sadece dokunun

Samsung’un tüm 2014 Smart fotoğraf makinelerinde olduğu gibi NX Mini, görüntü paylaşımını son derece kolaylaştıran gelişmiş Wi-Fi ve NFC entegrasyonuna sahiptir. Samsung’un özel Tag & Go bağlantısı NX Mini’nin sadece cihazları birbirine dokundurarak akıllı telefonlar veya tabletler gibi NFC özellikli cihazlarla eşleştirilebilmesini sağlıyor.

Eşleştirdikten sonra kullanıcılar:

·         Mobile Link‘i (Mobil Bağlantı) kullanarak eşleştirilen mobil cihazlar arasında birden çok görüntüyü seçip gönderebilir.

·         Group Share (Toplu Paylaşım) ile birden çok kişiye fotoğraf göndermek gibi zaman gerektiren ve tekrarlı süreçleri ortadan kaldırarak toplamda dört cihaza görüntü gönderebilir.

·         Remote View Finder Pro ( Uzaktan Kumanda) ile NX Mini’yi bir akıllı telefon üzerinden kontrol edebilir.

·         Kamerayı Bebek Monitörü olarak kullanabilir. Ses algılandığında eşleştirilen akıllı telefon bir uygulama ile etkinleştirir, bu da ebeveynlerin gerektiğinde çocuklarıyla ilgilenebilmelerini sağlar.

Fotoğraflarınızı güvenle bulutta saklayın

Buna ek olarak NX Mini’nin sunduğu depolama seçenekleri sayesinde görüntüler doğrudan fotoğraf makinesinden buluta aktarılabilir. Kullanıcılar Dropbox ile popüler fotoğraf paylaşım sitesi Flickr’a doğrudan fotoğraf yükleyebilir. Dropbox yeni kullanıcılara toplamda 2 GB’lık ücretsiz ve istenilen cihazdan ulaşılabilen bir depolama alanı sunarken; Flickr’a ise 1 terabayta kadar görüntü yüklenebilir.

NX Mini için Özel NX-M Lensler

Samsung, kişisel çekim taleplerini en iyi şekilde karşılamak üzere, optimize edilen üç NX Mini lensi de tanıttı:

·        NX-M 9mm F3.5 ED lens son derece ince bir tasarıma sahip ve geniş açılı manzara önünde kendi fotoğrafınızı çekmek için ideal bir seçenek. Lens ayrıca selfie çekmek için en uygun açıyı sağlıyor.

·          NX-M 9-27mm F3.5-5.6 ED OIS lens ise şık tasarımı ve cep veya çantaya rahatça sığabilecek kadar küçük boyutuyla mikro kompakt yakınlaştırma sunuyor. Bu kompakt boyutlu standart yakınlaştırma özellikli lens, geniş açıdan telefoto pozlara kadar çok sayıda çekim seçeneği sunarken net sonuçlar için ise optik görüntü sabitleme sağlıyor.

·       NX-M 17mm F1.8 OIS lens ile fotoğrafçılar, fotoğrafta son derece detaylı şekilde yer alan bir nesnenin, çevresine göre daha fazla öne çıkmasını sağlayan muazzam bir bokeh etkisinin keyfini çıkarabilir.

NX Mini sahipleri aynı zamanda, özel NX-M Dönüştürücü Adaptörü kullanarak (ED-MA4NXM) on beş farklı NX lens kullanabilecektir. Bu lensler ayrı olarak satılmaktadır.

Dünyanın en ince ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi (19 Mart 2014, Samsung dahili araştırması sonucu)

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın