İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bağımsız denetime hangi şirketler tabii?

Mazars Denge tarafından düzenlenen ‘‘Bağımsız Denetime Tabi Şirketler ve Yenilikler’’ konulu bilgilendirme toplantısı Denizli Dedeman Park’ta gerçekleşti.

Kurulduğu 1977 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük denetim ve müşavirlik firmaları arasında yer alan, dünyanın en büyük denetim ve müşavirlik kuruluşlarından biri olan Mazars grubunun üyesi Mazars Denge, bağımsız denetime tabi tutulacak şirketler için yeni yapılan düzenlemeler hakkında ‘‘Bağımsız Denetime Tabi Şirketler ve Yenilikler’’ konulu kahvaltılı bilgilendirme toplantısını 9 Mayıs Cuma günü, Denizli Dedeman Park’ta düzenledi. Etkinliğe çok sayıda Denizlili sanayici ve iş adamı katıldı.

Bilgilendirme toplantısında, Mazars Denge Denetim Ortaklarından Belma Öztürk konuşmasında, TTK’ya (Türk Ticaret Kanunu) göre bağımsız denetime tabi tutulacak şirketler ve bu şirketleri bekleyen yükümlülükler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Öztürk konuşmasında ayrıca, TTK’ya göre denetçi seçimi ve denetim kapsamına giren başlıca konuların da altını çizdi. Belma Öztürk’ün konuşmasından sonra sözü bir diğer Mazars Denge Denetim Ortağı olan Aylin Beydemir aldı.

Aylin Beydemir konuşmasında, bağımsız denetimin şirketlere sağladığı katma değerler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Beydemir ayrıca, vergi denetimi ve bağımsız denetim arasındaki farklılıklara da değindi.

Daha sonra, soru-cevap bölümünde Mazars Denge Vergi Ortaklarından Mustafa Tan, Denetim Ortakları Aylin Beydemir ve Belma Öztürk katılımcıların sorularını yanıtladı.

Soru-cevap ve sohbet bölümlerinin tamamlanmasının ardından, Mazars Denge CEO’su Dr.İzel Levi Coşkun, kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Katılımcıların büyük bir ilgi ve memnuniyet gösterdiği bilgilendirme toplantısı saat 10.00’da sona erdi. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın